Ani začátek prosinec se neobešel bez několika změn v kádrech týmů v Chance lize. A i když jich nebylo mnoho, zaměstnavatele měnili hráči zvučných jmen. Není přitom divu, program soutěže se dostal za polovinu. A zejména týmy, které dosud nepodávají očekávané výkony, se snaží manažeři spolu s trenéry ještě posílit nebo obměnit. Příkladem jsou Pardubice „B“. Ty se nachází na posledním místě. V poslední době jsou přitom na trhu s hráči velice aktivní. Po Lukáši Endálovi, Tomáši Hanouskovi nebo Patriku Machačovi klub přivedl další posilu. A znovu zkušenou.

Tomáš Vildumetz

Čtyřiadvacetiletý útočník Tomáš Vildumetz je rodákem Karlových Varů, kde si také zahrál extraligu. Působí ale hlavně v 1. lize. Nejlépe se uvedl v loňské sezóně v dresu Šumperka. V základní části nasbíral hned 47 bodů a velice platný byl i ve skupině play-out a následně v baráži. Po povedené sezóně zamířil do Poruby. Tam už dostal trochu méně prostoru a nově sbíral v průměru „jen“ půl bodu na zápas. Nyní mění působiště znovu, zamířil do pardubického „Béčka“. Tým posiluje v době, kdy se Východočechům trvale nedaří. Najdou ve Vildumetzovi vítanou posilu?

David Gába

Důležitou posilu hlásí ve Vsetíně. V době, kdy má klub problém s marodkou brankářů, se rozhodl znovu angažovat Davida Gábu. Osmadvacetiletý odchovanec Písku působil dříve třeba v Českých Budějovicích. Později se ale přesunul do Vsetína, kde odchytal větší část své kariéry. Chytal tam čtyři sezóny vkuse, z toho dvě coby brankářská jednička. V aktuální sezóně působil v Táboře s možností nastupování za extraligový Motor. Premiéry v nejvyšší soutěži se ale nedočkal. Nyní je navíc opět na Valašsku, kde vypomůže někdejším spoluhráčům.

Jakub Michálek

Obránce Jakub Michálek je teprve 22letým mladíkem. Nenahrál toho ale úplně málo. Odjakživa pendluje mezi Třincem a nedalekým Frýdkem-Místkem. Zejména to ale platilo v mládeži. Za extraligové Oceláře dosud odehrál pouze osm zápasů, připsal si už ale i první asistenci. Michálek už v aktuální sezóně hrál za Šumperk a také Frýdek-Místek. Nyní se však přesouvá poprvé do zahraničí, i když nijak daleko. Novým působištěm postavou spíše pomenšího beka bude slovenská Dubnica.