Před třemi týdny se pro Jestřáby uzavřela hokejová sezóna. A jelikož pomalu končí týmy v extraligovém i prvoligovém play-off, začínají se objevovat první přesuny. Týkají se přitom i prostějovských Jestřábů. Zatím však jejich fanoušky potěšit nemohly. Jestřábi totiž už zaznamenali čtyři odchody a další jsou na cestě. Nejedná se přitom o hráče na hraně sestavy, ale často o opory, které v minulé sezóně patřily k pilířům týmu...

Jako první opustil řady Jestřábů Daniel Vachutka, o čemž Večerník informoval již v minulém čísle. Od třicetiletého útočníka se toho nemálo čekalo. Přestože většinu kariéry odehrál ve 2. lize, už minulou sezónu v Prostějově zazářil. Potenciál však zcela nenaplnil, 14 bodů je zklamáním. Nyní se Vachutka vrací do mateřského Šumperka.

Že chtějí šumperští Draci stavět na odchovancích, poznávají Jestřábi ještě dvakrát. Na sever Moravy se totiž stěhuje produktivní bek Tomáš Drtil a hovoří se i o Lukáši Žálčíkovi. Ten v současnosti hájí dres pražské Sparty. „Tomáš má za sebou skvělou sezónu, možná životní. Toho je veliká škoda,“ posteskl si asistent trenéra Prostějova Ivo Peštuka. Drtil odehrál v Prostějově dohromady dvě nekompletní sezóny.

Aby toho nebylo málo, objevily se minulý týden ještě dva odchody. V obou případech jde o obránce. Tým opouští také odchovanec prostějovského hokeje Martin Pěnčík, jehož také zlákala nabídka šumperských Draků. Do týmu si jej vybral jiný zdejší rodák Martin Janeček, který se vrátil na lavičku severomoravského klubu. „Já jsem se upřímně divil, že na ledě nedostával větší prostor,“ komentoval nadějného beka hlavní kouč Draků. „Martin je výtečný bruslař a umí podpořit útok. Jsem přesvědčený, že když dostane prostor na svůj um, tak doslova rozkvete,“ zdůvodnil svůj výběr Janeček.

V juniorských letech Pěnčík působil v Hradci Králové, kde podával solidní výkony a loni se vrátil do Prostějova. V Chance lize zaznamenal jeden gól a připsal si sedm asistencí. Ve statistice plus/mínus zaznamenal deset kladných bodů, což je na obránce skvělé číslo.

Právě do Hradce Králové se vrací další zadák René Piegl, kde bude bojovat o místo v prvním týmu. A balí se i útočníci. „Novou smlouvu nepodepsali Petr Chlán a Matěj Novák. Oba se rozhodli pro jinou nabídku,“ konstatoval sportovní manažer klubu Jiří Vykoukal.

Důležité datum nejen pro Prostějov bude 30. duben. Tehdy velké části hráčů končí smlouvy a naplno tak začnou přesuny mezi kluby.