Dva týdny obsahující závěrečných pět kol zbývají do uplynutí nadstavbové části Chance ligy mužů ČR 2019/2020. Vzhledem k pokračujícímu klopýtání prostějovských hokejistů to však vypadá, že na definitivu rýsujícího se brzkého konce sezóny bez plánovaného průniku do vyřazovacích bojů nebudou muset čekat ani zdaleka tak dlouho.

Hanáci jsou totiž dvanáctí, na desáté místo ještě znamenající účast v předkole play off ztrácejí propastných devět bodů. Během tohoto týdne nastoupí dvakrát venku: ve středu 26. února od 18.00 hodin na kluzišti Kadaně a v sobotu 29. února od 17.00 hodin na ledě Frýdku-Místku. Zatímco desátá Třebíč má na programu středeční duel v Sokolově, čtvrteční dohrávku s Frýdkem a sobotní derby proti Jihlavě (ta už má postup de facto v kapse).
Kupeckými počty se dá jednoduše zjistit, že pokud Horácká Slavia získá ze svých tří nejbližších utkání víc bodů než Jestřábi ze svých dvou zápasů, budou mít Prostějované již o nadcházejícím víkendu nepříjemnou jistotu. Jakou? Že se s vrcholícím soutěžním ročníkem rozloučí 7. března po 58. dějství dlouhodobé fáze, tedy zatraceně brzy...
Tenhle zřetelně nastávající scénář by zrušila pouze neuvěřitelná souhra okolností, k níž určitě nedojde.