Po uplynulém týdnu, který byl pro Jestřáby spíše oddechový, čeká svěřence trenéra Tottera náročný program. Místo jednoho zápasu odehrají hned tři. A to v pondělí, ve středu a v sobotu. Tým začne venkovním duelem proti Havířovu, následovat bude doma utkání s Frýdkem-Místkem a nakonec venku Benátky nad Jizerou. Mužstvo čekají týmy spíše ze spodních pater tabulky. Nicméně ani Havířov ještě nemá sestup jistý. A třeba Frýdek-Místek už Jestřáby dvakrát v sezóně dokázal porazit.

Prostějované načnou týden Havířovem, nejslabším ze tria soupeřů. Ten prožívá mizernou a dost možná sestupovou sezónu. Havířov ji začal už v září vysokými porážkami. Během podzimu se mu pak nepodařilo vybřednout z předposledního místa a soupeři se mu začali vzdalovat. Tým v prosinci a lednu strádal, prohrál sedm zápasů za sebou. Navíc v některých si proti soupeřům ani neškrtl, příkladem jsou utkání s Litoměřicemi (1:6) nebo s Porubou (0:7). Zajímavostí přitom je, že v mnoha ohledech Havířov nepatří k nejhorším, v průměru je s přesilovými hrami i oslabeními, stejně tak v množství vyhraných buly. Tým ale zlobí produktivita a taky vysoký počet inkasovaných branek. AZ se může pyšnit i některými produktivními hráči, Jakub Doktor, Jan Hudeček nebo Vlastimil Dostálek atakují shodně 30 kanadských bodů. Týmu to ale zatím nestačí a nabírá hrozivý skluz. Utkání začne v 18 hodin.

Druhým soupeřem bude Frýdek-Místek. Rysi se trvale pohybují mezi 10. a 14. místem a nijak zatím nepřekročili svůj stín. Soupeři Prostějova nevyšel vstup do soutěže, kdy prohrál čtyři zápasy. Následně vesměs střídá jednu dvě výhry a stejný počet porážek. V posledních týdnech třeba vysoko padl s Přerovem nebo Litoměřicemi. Dokázal ale přehrát Porubu i Vsetín. Tým se přes nelichotivé umístění může pochlubit velmi dobrými přesilovkami, jejich úspěšnost činí dokonce 26 procent. Tým se spoléhá v útoku zejména na Komorskiho, Tepera nebo Klimšu. Produktivní je znovu navrátilec Vít Christov. Nejvíce bodů ale střádá polský objev Alan Lyszczarczyk. V týmu působí i dva exprostějované David Bartoš a Jakub Šlahař. Ze tří soupeřů Prostějova jsou pak Rysi tím nejméně oblíbeným, v obou vzájemných zápasech s nimi Jestřábi padli, přestože soupeře dokázali přestřílet. Odveta je naplánovaná na 18 hodin.

Posledním zápasem, v tomto případě víkendovým, bude souboj mezi Prostějovem a Benátkami nad Jizerou. I Benátky jsou namočeny v přestupu, podobně jako Havířov. Týmu z Pojizeří hrozí reálně barážové boje. Trvale se nachází až na 15. místě. Navíc se na 14. příčku už dívá z odstupu. Benáteckým nepomohl vstup do soutěže orámovaný čtyřmi prohrami. Ani aktuálně však nemají dobrou formu. Tým měl teď sice spíše těžší soupeře. Nevyužil však trápení Vrchlabí nebo Přerova, s oběma soky padl. Tým je mixem mladíků a velmi zkušených hráčů, stejně tak plejerů na rozhraní první ligy a extraligy. Příkladem je veterán Petr Kolmann nebo útočník Antonín Dušek. Největší osobností týmu je ale Radek Duda. Známý bouřlivák sbírá ve velkém body, lepším výsledkům týmu ale zatím nepomohl.