Více než týdenní pauzu mají za sebou hokejisté LHK Jestřábi Prostějov. Sobotní zápas s Ústím nad Labem se nehrál z důvodu nákazy v týmu Slovanu. Tým trenéra Aleše Tottera tak od soboty 8. ledna pauzíroval. Nyní jej ale čeká o to divočejší program, v tomto týdnu odehraje hned tři zápasy, z toho dva venku. Jak ale bude vypadat sestava? Tým totiž znovu nebude kompletní.

Pořádné narušení programu. A taky odložení zápasu, na který se tým intenzivně připravoval. V každém případě nepříjemnost. LHK Jestřábi Prostějov za sebou mají týden, který nakonec prožili jinak, než bylo v plánu. Na vině je odložení zápasu s Ústím nad Labem, které se nyní potýká s koronavirem. Jak ale proces odložení vypadal? Kdy se Jestřábi dozvěděli, že se na utkání chystali zbytečně? „Samozřejmě hráči se mezi sebou informují. Ve čtvrtek jsme věděli, že jde Ústí na testy. A sledovali jsme předešlý zápas, kdy hrálo na pět beků. Ale definitivní to bylo v pátek, šli jsme na led a po tréninku bylo jasno. Takže nějakých 30 hodin před zápasem,“ řekl trenér Prostějova Aleš Totter.

Z odložení utkání příliš nadšený nebyl. „Docela nás to mrzí i proto, že jsme ve středu nehráli. Konečně jsme mohli díky tomu, že jsme zápasy neodkládali, trénovat. V pauze jsme se připravovali na sobotní, ne na pondělní zápas. Po pauze jsme chtěli začít doma. A začneme v Havířově. To se nedá nic dělat. Na zápas s Ústím jsme byli nažhavení a všechny nás to mrzí,“ řekl pro Večerník kouč Prostějova. Prostějovu se zatím odkládání zápasů vyhýbalo. Nyní se ale nemusí jednat o výjimečný odklad. Zdravotní problémy totiž hlásí taky Vsetín. A stejně tak několik extraligových týmů.

Pokud ale koronavirus nezařídí jinak, čekají tento týden Jestřáby hned tři zápasy. Všechny tři s týmy, které jsou na tom v tabulce hůře, dva z nich dokonce s celky, jež jsou na sestupových pozicích: s Havířovem a Benátkami nad Jizerou. „Zatím musím říct, že u nás v týmu nejsou žádné koronavirové příznaky, žádné případy,“ je rád Aleš Totter. Kde však neřádí „brouk z Asie“, řádí zranění. „Patrik Husák je v pořádku na nějakých 80 či 90 procent. Pepa Zajíc půjde po sezóně na operaci, ale taky by to šlo. Zdravotní problémy má Šimon Jelínek, zde to bude snad jen do úterka. Na měsíc je mimo hru Martin Dubský, který bojuje se zánětem,“ vypočítává ztráty Aleš Totter. Trio soupeřů tak Jestřábi zkusí porazit s mírně řečeno nekompletní sestavou…