Na své letošní třetí finále nedosáhl, přesto byl na challengeru v Poznani Zdeněk Kolář po postupu do semifinále nejúspěšnější z trojice tří prostějovských tenistů, kteří se v Polsku představili.

„Finále bylo blízko i daleko. Ve třetím setu zápasu s Tomasem Barriosem Verou jsme se střídali ve vedení, postoupit mohl kdokoli. Věřil jsem až do konce, příště to vyjde,“ uvedl Kolář, který v koncovce semifinálového duelu odvrátil čtyři mečboly, přesto se radoval soupeř. Český tenista během turnaje vyřadil hned dva nasazené protivníky, i to se projeví v žebříku ATP, kde se Kolář posunul na 172. místo.

Hodně vyrovnané zápasy se špatným koncem odehrál Dalibor Svrčina a Jakub Menšík. Vítěz nedávného UniCredit Czech Open vypadl se Španělem Martinem Toffonem, když nezvládl koncovky naprosto vyrovnaných setů, Menšík pak ve třísetovém střetnutí nestačil na Francouze Giovanniho Mpetshiho Perricarda, s nímž prohrál tie-breaky první a třetí sady. 

 

Londýn – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Davidovič Fokina (Španělsko) 7:6, 6:3. 2. kolo: Lehečka – Alcaraz (1-Španělsko) 2:6, 3:6.

Poznaň - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Džumhur (Bosna a Hercegovina) 6:2, 6:2; Menšík – Perricard (Francie) 6:7, 6:3, 6:7; Svrčina (8) – Tiffon (Španělsko) 5:7, 6:7. 2. kolo: Kolář – Taberner (Španělsko) 6:4, 6:1. Čtvrtfinále: Kolář – Diaz Acosta (4-Argentina) 6:3, 6:1. Semifinále: Kolář – Barrios Vera (Chile) 4:6, 6:1, 3:6.