V kvalifikaci o postup do hlavní soutěže ve Wimbledonu se prostějovským tenistům nedařilo. Hned v 1. kole vypadlI Vít Kopřiva, Dalibor Svrčina i Vít Kopřiva, nevedlo se ani Sáře Bejlek.

Svrčina prohrál s Altugem Celikbilekem z Turecka, přestože utkání dokázal za stavu 3:5 ve druhé sadě zdramatizovat. Rozhodující set ovšem nezvládl. „Necítil jsem se příliš dobře, i tak se dalo vyhrát. Na začátku třetí sady jsem prohrál dva vyrovnané gamy a pak už se s tím nedalo nic dělat,“ komentoval duel Svrčina.

Nad síly Kopřivy byl slovenský tenista Lukáš Klein, jenž loni pronikl kvalifikací až do hlavní soutěže a letos by to rád zopakoval. Český tenista prohrál za necelých sedmdesát minut a během zápasu si vypracoval jediný brejk.

Na bývalého čtvrtfinalistu Wimbledonu Lucase Pouilleho narazil Kolář a dlouho usiloval o postup. Právě větší zkušenosti rozhodly o postupu francouzského tenisty. „Hrál jsem opravdu dobře, přesto to nestačilo. Soupeř ukázal, že je výborný hráč a jeho postavení na žebříčku vůbec neodpovídá realitě,“ uvedl Kolář po utkání s bývalou světovou desítkou, který se aktuálně pohybuje ve čtvrté stovce.

Duel s Brendou Fruhvirtovou Bejlek nezvládla především v prvním setu, v němž neuhrála ani hru. Pak se zvedla a měla k dispozici dokonce setbol, který ovšem neproměnila a v jedenácté hře sama přišla o servis, což rozhodlo celý zápas.

 

MUŽI

Wimbledon – kvalifikace

Dvouhra - 1. kolo: Svrčina – Celikbilek (Turecko) 0:6, 7:5, 2:6; Kopřiva – Klein (Slovensko) 3:6, 4:6; Kolář – Pouille (Francie) 6:4, 3:6, 3:6

Modena - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Menšík – Travaglia (Itálie) 7:5, 6:7, 4:6

ŽENY

Wimbledon - kvalifikace

Dvouhra – 1. kolo: Bejlek – B. Fruhvirtová 0:6, 5:7

Eastbourne – WTA Tour:

Dvouhra – 1. kolo: Plíšková – Mertensová (Belgie) 6:7, 6:3, 3:0 skreč. 2. kolo: Plíšková – Kasatkinová (9-Rusko) 6:3, 3:6, 3:6

Bad Homburg

Dvouhra – 1. kolo: Siniaková – Cocciarettová (7-Itálie) 6:3, 6:4; Strýcová – Ostapenková (Lotyšsko) 4:6, 3:6. 2. kolo: Siniaková – Rodinovová (Rusko) 6:2, 6:4. Čtvrtfinále: Siniaková – Samsonovová (2-Rusko) 7:5, 4:6, 6:2. Semifinále: Siniaková – Navarrová (USA) 6:2, 6:2. Finále: Siniaková – Bronzettiová (Itálie) 6:2, 7:6