V dalším vylepšování svého žebříčkového postavení pokračovala tenistka Barbora Krejčíková i na turnaji v Linci. V Rakousku došla až do semifinále, v němž po bitvě prohrála s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Přesto se posunula na 65. příčku na žebříčku WTA.

„Nečekala jsem, že bych se mohla dostat do semifinále. Je to úplně úžasný výsledek. První dva zápasy byly velmi těžké, ten druhý jsem mohla i prohrát, takže už jsem klidně mohla být doma,“ hodnotila své rakouské vystoupení Krejčíková.

Po posledním utkání proto nebyla příliš zklamaná, protože prohrála s tenistkou, která se na konci sezóny dostala do skvělé formy. „Beru to tak, že jsem hrála s tenistkou, která je teď jednou z nejlepších. Lítaly na mě servisy, které měly rychlost 195 kilometrů za hodinu. Něco takového čekám spíš od kluků. Nicméně jsem ji třikrát brejkla, takže se nemám za co stydět,“ poznamenala tenistka, která je jinak se svými letošními výkony spokojená. „Sezónu beru jako velice povedenou. Víc jsem z ní vymáčknout nemohla.“

V Linci se představila také Kateřina Siniaková, která doplatila na těžký los. Svůj zápas 1. kola se čtvrtou nasazenou Ruskou Alexandrovovou začala ztrátou podání a úvodní set už nezachránila. Do druhého sice vstoupila brejkem, koncovku sady ale nezvládla. V osmém gamu přišla znovu o servis a soupeřka už zápas nepustila.

Prostějovský talent Jiří Lehečka tentokrát nezazářil, když na challengeru v Bratislavě vypadl hned v prvním kole.

MUŽI

Bratislava – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Viola (Itálie) 6:2, 4:6, 6:7.

ŽENY

Linec – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Krejčíková – Tanová (Francie) 6:3, 5:7, 6:2; Siniaková – Alexandrovová (4-Rusko) 3:6, 4:6. 2. kolo: Krejčíková – Minnenová (Belgie) 5:7, 7:6 (9:7), 6:4. Čtvrtfinále: Krejčíková – Sasnovičová (Bělorusko) 6:3, 6:1. Semifinále: Krejčíková – Sabalenková (1-Bělorusko) 5:7, 6:4, 3:6.