V odpoledních hodinách ve středu 10. dubna si strážníci městské policie povšimli vozidla jedoucího za jejich služebním autem. Vozidlo hlídku zaujalo tím, že mělo jinou registrační značku než tu, která mu byla přidělena. Za použití výstražného světla s nápisem STOP byla řidička zastavena v Kostelecké ulici. Strážníkům žena tvrdila, že se jmenuje tak, jak má uvedeno na registrační značce. Dokonce předložila plastovou kartičku s tímto jménem. Na výzvu strážníků k prokázání totožnosti, kterou užívá při úředním styku, však žena nereagovala a odmítla svoji pravou totožnost sdělit.

 

Podle VIN kódu byla však arogantní dáma zjištěna jako provozovatelka vozidla. „Lustrací si strážníci ověřili, že dotyčná tajemná řidička je zároveň i provozovatelkou vozidla a že má ještě více jak rok neplatný občanský průkaz. Svým jednáním je čtyřiašedesátiletá žena důvodně podezřelá z několika přestupků. Vzhledem k tomu, že si nezažádala nebo si nevyzvedla nový doklad totožnosti, porušila zákon o občanských průkazech. Neuposlechnutím výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci se navíc dopustila přestupku proti veřejnému pořádku. Dále porušila zákon o matrikách, jménu a příjmení, jelikož úmyslně používá v úředním styku nepravé jméno a příjmení. Z dalšího přestupku je podezřelá tím, že si na vozidlo umístila neplatnou registrační značku než tu, která byla vozidlu přidělena. Takovým počínáním porušila provozovatelka i zákon o provozu na pozemních komunikacích,“ vypočítala všechny prohřešky starší ženy mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová.

Veškeré protiprávní jednání řidičky strážníci zadokumentovali a předali k projednání příslušným správním orgánům. „Pokud by nyní žena i nadále pokračovala v řízení vozidla s neplatnou registrační značkou, může se dopustit ještě trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ upozornila Tereza Greplová.