Ještě nikdy ve čtrnáctileté klubové historii nechyběly volejbalistky VK Prostějov mezi nejlepší čtyřkou Českého poháru žen. Velkou šanci na postup do elitního kvarteta mají i v aktuálním ročníku této soutěže, neboť v domácím čtvrtfinále narazí na TJ Sokol Šternberk. Hraje se v pátek 22. ledna od 17.00 hodin v hale Sportcentra DDM.

Půjde o hodně tím, že vítěz duelu si zajistí účast na závěrečném turnaji Final Four, který 7. a 8. února hostí Teplice. Vékáčko – ačkoliv se během této sezóny samo herně i výsledkově trápí – dostalo pro klíčové střetnutí papírově přijatelného protivníka, navíc s výhodou vlastního hřiště.

„Bez ohledu na dosavadní vývoj ročníku je tohle zápas, který prostě musíme zvládnout. Soupeře ani v nejmenším nepodceňujeme, což si v naší situaci nemůžeme dovolit. Přesto v domácím prostředí půjdeme od prvního do posledního míče za vítězstvím a tím i za postupem, který je naším jednoznačným cílem,“ pevně zahlásil kouč prostějovského týmu Lubomír Petráš.

V UNIQA extralize 2020/21 se Hanačky utkaly se Sokolkami jednou a 18. prosince dokázaly vyhrát na jejich půdě, když mač dopadl z pohledu TJ 1:3 (-19, -18, 23, -20). Průběžná tabulka registruje oba celky v dolních patrech, šternberské družstvo je bodově těsně za Petrášovým souborem na poslední příčce.

Základní sestavu hostí zpravidla tvoří nahrávačka Nicole Šmídová (rok působila ve VK), polská univerzálka Aleksandra Wanczyk, smečařky Lucia Herdová (Slovensko) a Nikola Látalová, blokařky Ema Kneiflová s Eliškou Kořínkovou a libero Tereza Slavíková, odchovankyně Prostějova.

„Šternberk má stejně jako my převážně mladý tým dopouštějící se častějších chyb a pracující na svém zlepšování. Rozhodne, kdo ve vzájemném utkání podá kvalitnější výkon. A my musíme udělat maximum, abychom právě tohle přesvědčivě dokázali,“ zdůraznil Petráš.

ČESKÝ POHÁR ŽEN 2020/21

Dohrávka 2. kola: Volejbal Přerov – TJ Ostrava středa 20. ledna (18.00 hodin).

Program čtvrtfinále: UP Olomouc – Volejbal Přerov/TJ Ostrava středa 27. ledna (17.00 hodin), VK Prostějov – Sokol Šternberk pátek 22. ledna (17.00 hodin), Dukla Liberec – Šelmy Brno čtvrtek 21. ledna (18.00 hodin), KP Brno – Olymp Praha neděle 24. ledna (13.00 hodin).