Ani na konci letošní sezóny nepřestal prostějovský tenista Jakub Menšík vylepšovat své dosavadní kariérní milníky. Teprve sedmnáctiletý talent zdejšího oddílu, kde je od svých pěti let, v řeckém Herakionu poprvé v kariéře vyhrál mužský turnaj s dotací 25 000 dolarů. Díky dvaceti bodům se také premiérově posunul do první světové pětistovky.

„V letošní sezóně se chci zabydlet na turnajích kategorie ITF. Uvidíme, jak se to podaří, protože je to jiný level než v juniorských soutěžích,“ říkal na začátku roku Menšík, který nakonec získal dva tituly, a dokonce byl v semifinále pražského challengeru.

V Heraklionu neměl Menšík štěstí na los a v průběhu turnaje narazil postupně na čtyři nasazené soupeře. Všechny dokázal porazit, a to včetně Francouze Titouana Drogueta, 306. hráče žebříčku ATP. Ve finále proti Ukrajinci Ovčarenkovi dotáhl své snažení k velkému úspěchu, když vyhrál 6:4, 7:6 a vybojoval cennou trofej. Ve druhé sadě sice Menšík neudržel vedení 5:3, ve zkrácené hře byl přesnější a využil třetí možnost k ukončení zápasu.