Úžasnou generálku na Wimbledon absolvovala Kateřina Siniaková v německém Bad Homburgu. V celém turnaji prohrála jediný set a získala svůj čtvrtý titul na okruhu WTA, první na trávě.

„Hrála jsem tu potřetí a vždy sem přijde spousta lidí, kteří jsou úžasní, užívají si tenis a díky nimž jsou zápasy na tomto centrálním kurtu skutečně výjimečné,“ prohlásila česká tenistka, která přiznala, že jejímu výkonu pomohla atmosféra v hledišti. „Miluji to tady. Užívala jsem si každou minutu a jsem šťastná, že se mi právě tady podařilo získat titul,“ dodala Siniaková.

V turnaji nepatřila mezi favoritky, přesto dokázala vyřadit dvě nasazené soupeřky a ve finále i Italku Luciu Bronzettiovou, když ve zkrácené hře druhé sady proměnila čtvrtý mečbol. V žebříčku WTA Tour se těsně před startem Wimbledonu se posune na 32. místo!

V Bad Homburgu se naopak nedařilo Barboře Strýcové, která vypadla hned na začátku turnaje. V Eastbourne ladila formu na grandslam Karolína Plíšková. Její první soupeřka Eelise Mertensová z Belgie duel ve třetí sadě vzdala, Ruska Darja Kasatkinová pak Plíškovou porazila ve třech setech.