Určitě ten pocit znáte. Přijdete do nového prostředí a zbrusu neznámého kolektivu. Stokrát můžete vědět od personálního nebo i svých známých, co čekat. Stejně ale budete minimálně prvních pár dnů...
Speciály
Featured
Vánoční úklid je už v dubnu zapadán prachem. Doslova. Ti z nás, kterým se pravidelně do uklízení nechce, mohou zjistit, že to, co zkoušeli uklidit, je zpět. Navíc zaprášené, zanesené. Je tedy možná...
Featured
Kořen zázvoru patří k nejchutnějším a nejoblíbenějším druhům koření. Čerstvý má lehce nasládlou a kořeněnou chuť a jeho unikátní aroma dodává každému pokrmu orientální charakter. Kořen zázvoru v...
Featured
S chytrou domácností se člověk už tak nějak přirozeně naučil zacházet, a kdo si ji pořídil, nedá na ni dopustit. Stejně tak to může ale vypadat i na zahradě. Takzvaná „Smart Garden“ se obsluhuje...
Featured
Nejednou už jsme vyslechli povzdechnutí nad tím, že český a moravský venkov vymírá. Ne možná ani počtem obyvatel, jako počtem domácích zvířat. Zatímco ještě před šedesáti či osmdesáti lety běžně...
Featured
Potraviny dražší, sport i kultura často taky. Energie? No jeje. Řada z nás si v posledních dvou letech musela sáhnout hlouběji do peněženek. A tak začala být stále aktuálnější myšlenka: kde a na čem...
Featured
Cílem soutěže Podnikavá hlava je podpořit začínající i zkušené podnikatele a ocenit nejlepší podnikatelský záměr. Na vítěze opět čekaly zajímavé výhry, nicméně i sama účast v soutěži může naučit...
Featured
Botanická zahrada byla založená městem 9. září 1934. Původní stromová část byla umístěna u kostela sv. Petra a Pavla, kde se nyní nacházejí Spitznerovy sady. V dnešní Lidické ulici byly vysázeny...
Featured
Je to více než rok, co Rusko zaútočilo na sousední Ukrajinu. A spolu s tím více než rok od začátku velké uprchlické krize. Do České republiky dorazilo podle úřadů na půl milionu uprchlíků, ve velké...
Featured
Pranostiky říkají: Sníh dubnový jako mrva pohnojí. Na svatého Jiří, vylézají hadi, štíři. Duben, ještě tam budem! Ale kdepak, nebudem! Který zahrádkář by v dubnu vydržel za kamny? Všude něco raší,...
Featured
Potřebné ingredience (2 porce): 1 balení hovězího zadního rajčatový protlak půl sklenice pasírovaných rajčat nakládané okurky rýže cibule slunečnicový olej Koření: sůl, pepř, bobkový list
Featured
Založit si firmu, dělat, co a kdy mě baví. A prosperovat. To je nepochybně sen mnoha lidí všeho věku. Dosáhne na něj ale jen část z nich. Nemluvě o tom, že ne každý napoprvé se svým podnikáním...
Featured
Své podnikání se jen za úvodní dva měsíce letošního roku rozhodlo zrušit více osob než za celý předešlý rok. Za leden a únor se pro ukončení živnostenského listu rozhodlo přes 95 tisíc občanů,...
Featured
Kořen zázvoru patří k nejchutnějším a nejoblíbenějším druhům koření. Čerstvý má lehce nasládlou a kořeněnou chuť a jeho unikátní aroma dodává každému pokrmu orientální charakter. Kořen zázvoru v...
Featured
Milé čtenářky, vážení čtenáři, po zhruba dvouměsíční pauze se vracíme se speciální přílohou, která nese pořadové číslo tři a jistou všechochuť. Zaměřena je totiž na veškeré služby i druhy podnikání...