Až do poloviny září budou Arionovu kašnu na Horním náměstí v Olomouci zdobit květiny. Floristické aranžmá bylo dokončeno minulý čtvrtek dopoledne. Autorem výzdoby je jedna ze špiček svého oboru – několikanásobný mistr ve floristice ČR Jaromír Kokeš.
Až do poloviny září budou Arionovu kašnu na Horním náměstí v Olomouci zdobit květiny. Floristické aranžmá bylo dokončeno minulý čtvrtek dopoledne. Autorem výzdoby je jedna ze špiček svého oboru – několikanásobný mistr ve floristice ČR Jaromír Kokeš.
Na automobilovém trhu v předválečném Československu nabízela své vozy a vzájemně si konkurovala řada domácích a zahraničních automobilek. Z československých výrobců to byly již zavedené automobilky Praga, Laurin & Klement – Škoda, Tatra a Walter, a dále nově založené malé automobilky Wikov, Aero, Jawa a Zetka. Mezi nejpozoruhodnější vozy z těchto firem patřily automobily značky Wikov. Přestože vstoupily na tento trh až koncem roku 1927, brzy si na něm vydobyly pověst velmi kvalitních a svým způsobem i výjimečných vozů pro náročné klienty.
Názory na to, kolikrát denně bychom měli jíst, jsou tak rozporuplné, že jste možná dosud nenašli tu správnou odpověď. Někde najdete zaručené info, že jíst prostě musíte pětkrát denně po třech hodinách a ani o minutu později, jinak si zpomalíte metabolismus. Jiné z nejnovějších trendů zase říkají, že ideální je jíst dvakrát denně. Existuje univerzální pravda?
Udržování pořádku v kuchyni má klíčový vliv na atmosféru domova a vaše každodenní zážitky. Čistá, dobře uspořádaná kuchyně není jen otázkou estetiky, ale také praktičnosti a efektivity. Každá vařečka, každá nádobka a každý kousek náčiní má své místo a účel. Správná organizace proto usnadní dosažení ideálního pořádku.
Kvalitní bydlení je základem pro radostný a pohodlný život. Prostředí, v němž trávíme většinu času, může mít značný vliv na naši náladu, pohodu a celkovou kvalitu života. Každý má svůj vlastní koncept toho, co znamená útulnost, a proto je důležité, aby si každý zařídil svůj domov podle vlastních potřeb a představ.
Názory na to, kolikrát denně bychom měli jíst, jsou tak rozporuplné, že jste možná dosud nenašli tu správnou odpověď. Někde najdete zaručené info, že jíst prostě musíte pětkrát denně po třech hodinách a ani o minutu později, jinak si zpomalíte metabolismus. Jiné z nejnovějších trendů zase říkají, že ideální je jíst dvakrát denně. Existuje univerzální pravda?
Milé dámy,
vážení pánové,
již potřetí v historii jsme se vytasili s vlastní kůží na trh. Ano, otevřeli jsme vám dveře nejen do naší ložnice a obýváku, ale také kuchyně a odtajnili pár tajných receptů z rodinné kuchařky. Věříme, že vám bude nejen chutnat, ale také, že si najdete to své mezi nabídkami našich obchodních partnerů. Právě jim patří hned z úvodu velké poděkování, že v této nelehké době našli touhu podpořit náš stále nový projekt. Co si budeme povídat, každý zákazník začíná být stále více cennější, než tomu bylo kdy dřív.
Měkká, lehce opečená houska, křupavý ledový salát, červená šťavnatá rajčátka a uprostřed toho kvalitní kousek hovězího masa. Hamburger milují prostě všichni. Ač se to může zdát zvláštní, nad vznikem této oblíbené pochoutky určené nejen pro obézní návštěvníky fast foodu, ale i milovníky jídla, visí spousta otázek.
Až do poloviny září budou Arionovu kašnu na Horním náměstí v Olomouci zdobit květiny. Floristické aranžmá bylo dokončeno minulý čtvrtek dopoledne. Autorem výzdoby je jedna ze špiček svého oboru – několikanásobný mistr ve floristice ČR Jaromír Kokeš.
Po nedávných vydatných deštích se k životu probraly i lesy v okolí Prostějova. Ostatně houbaři hlásí sezónu v plném proudu na více místech republiky. Večerník se minulé pondělí na vlastní kůži přesvědčil, že houby nejrůznějšího druhu začínají opravdu růst, a nemusíme pro ně jezdit ani moc daleko.
Letní kuchyně vyžaduje odlehčení, a většinou si o něj samo řekne naše tělo. S velkou chutí si pak dáváme zeleninová jídla, polévky, i studené pokrmy. Například čerstvě upečený chléb plus pomazánka z trhaného vepřového masa je nedělní oběd nad obědy. Zralé ovoce je další možností, jak si užít letní jídelníček. I když nemusíte sladké každý den, rozhodně si nenechte ujít třešňové clafoutis, meruňkový nákyp nebo božské jahodové knedlíky.
K létu patří řada aktivit, na které často v průběhu zbytku roku není prostor. Nejsou to jen dovolené, výlety či odpočinek, jedná se také o letní kina. Ta měla vždy své postavení ve společnosti, poslední roky však byla dost přehlížena, jenže nyní se postupně vrací na scénu a oblíbila si je řada z nás. Nemusí přitom jít ani o film, ale atmosféra letního večera s něčím dobrým má úplně jiné kouzlo než v uzavřeném kině. Na Prostějovsku tak frčí filmy stále víc.
Většina psů letní horka nesnáší dobře. Existuje ale pár vychytávek, kterými jim náročné období alespoň o „chlup“ zpříjemníte. Přečtěte si, jakou výbavu se vyplatí psímu kamarádovi pořídit, aby neměl léto „pod psa“.
V horku nejvíc trpí staří a nemocní psi, chlupáči s nadváhou nebo malá štěňata. Léto ale nedělá dobře ani malým pejskům, kteří mají tělo nízko u rozpálené země. V létě proto dodržujte hlavně tato pravidla: na procházky choďte jen ráno nebo večer, kdy teploty nejsou tak vysoké, choďte uličkami s dostatkem stínu a zajistěte pejskovi pravidelný přísun vody.
Město Prostějov si zasloužilo další významné ocenění, tentokrát v oblasti památek. Oceněným soutěžním projektem ve 2. kategorii nad 2 miliony korun byla rekonstrukce vstupní brány městského hřbitova, přilehlých zdí, domu správce hřbitova a zvonice.
V teplém počasí tráví mnoho z nás dny venku. Pokud ale kůže není dostatečně připravená, může pro ni léto představovat náročné období. V létě pleť bojuje s větším množstvím slunečního záření, pocení, kontaktů s chlorovanou nebo slanou vodou i nástrah v podobě různého hmyzu. Pak může být mnohem mastnější, podrážděná a zarudlá. Proto je právě teď ten nejlepší čas připravit si ochranné přípravky, ale i upravit svou kosmetickou rutinu tak, aby seděla všem nárokům horkého počasí. Jak na to? Prostudujte si naše praktické tipy.