První trénink po delší pauze je vždy specifický. Hráči se poznávají, oťukávají jak okolí, tak sebe. U těch starších je to i o tom zjistit, kde, co (a jak moc) píchá či tahá. To poslední ale není problém Prostějova…

Eskáčko totiž pro jaro buduje znovu mladý tým. Dá se říct, že se naplno vrací do časů, kdy i „Koudy“ byl pomalu brán jako starý harcovník, přičemž mu ještě nebylo ani třicet. Dojem navíc zesílilo to, že v týmu nepokračují Petr Jiráček a také Aleš Schuster, kterému to bohužel zdraví nedovolí.

Celkově pak na hřišti při prvním tréninku nescházelo nic. Ani pohoda, ani srandičky. Hlavně však nechyběl fotbalový um a dravost, které mužstvo nepochybně budou zdobit. Ukázali se techničtí hráči, jako jsou Jan Koudelka, dále střelci jako Robert Bartolomeu. Roli „rozbíječe“ obran a rychlíka na sebe znovu zdařile vzal Vasil Kušej. Vidět ale byli mnozí: Vichta, Stříž, Bialek, Zapletal…

Po příchodu nových kluků je pak znovu podtržena mladost týmu. Veskrze všechny posily jsou hráči okolo dvaceti let, vybočuje prakticky jen David Gáč. Už na úvod přípravy se zkrátka zdá, že trenér Pavel Šustr vsadí na to, co už se mu v Prostějově osvědčilo. Tedy sázka na mladé, neokoukané hráče, kterým by Prostějov pomohl v naplnění potenciálu. Ten přitom jednotliví hráči i tým jako celek mají.

Ano, šlo o první tréninky. A někteří hráči možná v Prostějově nakonec působit nebudou, jsou jen na zkoušce. Už nyní to ale vypadá na velice dobrý základ. S jistotou už se dá říct, že co nebude týmu chybět, to je dravost a dynamika. Když se k tomu přidá efektivita a stále se zlepšující vyhodnocování herních situací, může eskáčko po pauze pomýšlet na vršek tabulky.