Klid před bouří zůstával poměrně dlouho, ale nyní už mi přijde, že se ta pravá hokejová horečka pomalu roztáčí. Už jen pár dnů zbývá do startu mistroství světa, které se uskuteční v České republice. A myslím si, že nejen pro fanouška domácího výběru se bude skutečně na co dívat. Česko zkrátka láká i ty největší hvězdy a je dost pravděpodobné, že dalších čtrnáct dnů se moc jiných věcí řešit nebude.

Často slyším názory, že nejde jen o Česko, ale především o příští ročník a Světový pohár, na který se chtějí dostat i hráči ze zámoří, kteří mají svou nominaci na hraně. Do velké míry si ale myslím, že v tom hraje daleko větší roli fakt, že naše zemička láká. Jednou věcí je jistě divácká kulisa, která je bez přehánění fantastická, což všichni moc dobře vědí. Nenajdete moc jiných zemí, kde by se zaplnila hala i při „béčkových“ zápasech.

Horečka pak začala především s koncem základní části NHL, kde najednou začala chodit první potvrzená jména, jež by se na šampionátu měla představit. Jedná se o skutečné hvězdy současného hokeje. V tento moment se už tak nějak postupně zapomnělo na nudnou přípravu, kde zápasy s Rakouskem a podobně skutečně ještě směrem k mistrovství moc neřeknou.

Teď už se tak jen párkrát vyspíme a můžeme se těšit na skvělý hokej, který opět diváci uvidí v Praze a Ostravě. Rozhodně se dá čekat, že tento šampionát bude co do kvality zase o kus dál než předchozí ročníky. Potvrdit to ale hvězdy musí na ledě.