Bohužel se opět vracíme k černým předpovědím. A sice k situaci v amatérském sportu, v tomhle případě fotbalu. Zde se totiž začíná projevovat problém, který spatřil světlo světa už před koronavirem, záludnosti s ním spojené ho však znásobily.

Tím problémem je stav fotbalu na venkově a vše, co s tím souvisí: množství a kvalita mládeže, početnost mužských týmů, schopnost udržet si hráče a doplňovat mladé. Vše souvisí se vším. Řada klubů nebyla před koronavirem v ideálním stavu. Chyběli zejména lidi. Jestliže někdo v tomhle cítil problém, dnes je z toho problém větší. Kluby trpí a první už se začaly odhlašovat. Z regionu se zatím jedná o tři odpadlíky: žáky z Konice, béčko Brodku u Prostějova a muže z Kojetína.

Zprávy o nedostatečných soupiskách však přichází i z jiných družstev. A od některých zaznívají obavy o budoucnost. Ne o to, co bude za pět deset let. Ale o další sezónu. Bude s kým hrát? Budeme mít nějakou budoucnost? Obavy jsou zcela namístě, bohužel.

Stejně tak musíme konstatovat, že jmenované tři týmy nejspíš nebudou poslední, které to v dalším roce zabalí. Zbývá jen doufat, že lenost nezvítězí. A že tyto „konečné“ nejsou pověstnými kamínky spouštějícími lavinu.