Následující období bude rozhodující. Tato věta patří v posledních dvou letech k nejčastěji používaným, zní už ohraně. Ohánějí se jí trenéři, hráči, slyšet je od politiků i epidemiologů.

U Jestřábů však v tomhle nepřeháníme. Jak už sdělil nedávno Aleš Totter, na programu je roztrhání tabulky. O (ne)úspěšnosti sezóny rozhodne samozřejmě až play-off. Ke konečnému hodnocení však také velkou měrou přispěje to, jakého soupeře kdo pro vyřazovací boje získá. Respektive zda se do play-off tým vůbec dostane.

U Prostějova by nemělo přitom být otázkou „zda“, ale spíše „jak daleko“. I loni se nakonec do „nástavby“ dostal, a to s menšími ambicemi a papírově slabším týmem. Tentokrát by mělo být play-off samozřejmostí. Právě nyní se ale hraje o to, jak vysoko budou Jestřábi po základní části. Čeká je totiž trojice soupeřů, proti kterým bude tým v roli favorita. Může tak napravit zaváhání se Sokolovem a předtím s Kolínem. V současném rozpoložení se proti Havířovu a Benátkám jedná o povinných šest bodů. A Frýdek-Místek? Kdoví. Ten je nevyzpytatelný jako počasí v blízkých Beskydech...

V tomhle týdnu se zkrátka hraje o hodně. Nejen o výhry a o body, ale taky o pozici v tabulce a psychickou pohodu. Zvládne Prostějov trio zápasů? Pokud ano, úspěch ho nemine.