Naprosto nepolepšitelný muž, který se krádeží v obchodech dopouští opakovaně a byl za ně již odsouzen. Stejný chlapík se na začátku minulého týdne snažil ukrást z prodejny v centru Prostějova uzeninu. Pokud měl hlad, stejně se nenajedl...

 

„V odpoledních hodinách v pondělí 15. ledna byli strážníci přivoláni k řešení drobné krádeže v obchodě v centru města. Pracovnice ostrahy si za pomoci kamerového systému povšimla na prodejně muže, který si vkládal do kapes uzeninu. S takto ukrytým zbožím prošel přes pokladní zónu bez zaplacení,“ sdělila Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Ochranka prodejny ovšem byla ve střehu. „Za pokladnami byl muž ostrahou zadržen a vyzván k setrvání na místě do příjezdu strážníků a navrácení zboží. Výzev muž uposlechl. Celková hodnota odcizené uzeniny byla 603 korun. Zboží bylo nepoškozené, a proto bylo vráceno zpět do prodeje. Z dostupných evidencí strážníci zjistili, že čtyřicetiletý muž byl za majetkovou trestnou činnost v uplynulých třech letech odsouzen,“ dodala mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová s tím, že jelikož se muž krádeží dopouští opakovaně, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření. (mik)