Policisté prověřují další případ podvodu. Žena z Prostějova hodlala na obnošených šatech ještě několik set korun vydělat a tak jejich prodej zveřejnila na internetu. Jejího inzerátu si povšiml zatím neznámý podvodník, který vzápětí poškozené vysál z účtu 14 tisíc korun.

 

Z prodeje obnošených šatů chtěla získat ještě alespoň dvě stě korun sedmačtyřicetiletá žena z Prostějova. To ji přivedlo na portál Marketplace, kde zveřejnila inzerát. „Zhruba do hodiny ji kontaktoval údajný zájemce s tím, že jí posílá kontaktní údaje na přepravní společnost, která se o celou transakci postará. Na stránkách zadané společnosti vyplnila nejen standardní údaje, jako je jméno a adresa, ale klikla i na tlačítko pokračovat pro příjem platby a v novém otevřeném okně vyplnila přihlašovací údaje k účtu i k platební kartě,“ popsal Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR v Olomouci.

Druhý den žena zjistila, že místo drobného přilepšení přišel trest v podobě vyluxovaného účtu. „Zatím neznámý podvodník z něj odčerpal 14 tisíc korun. Policisté po něm pátrají a případ vyšetřují jako trestný čin podvodu,“ uzavřel mluvčí krajské policie Libor Hejtman. (ofr, mik)