Ještě jim není ani patnáct let a už se ocitly na šikmé ploše zločinu. Dvě školačky se vydaly do města krást kosmetiku a bižuterii. Malé slečny byly zadrženy v obchodě s drogerií. Prodavačku zaujaly chováním, které prý bylo velice neobvyklé.

 

Když prošly s prázdným košíkem přes pokladnu, vedoucí prodejny je zastavila a zadržela do příjezdu strážníků. Ti následně zjistili, že si holky v obchodě nastrkaly přímo do kapes bund různé kosmetické přípravky v ceně 559 korun. „Při standardní prohlídce ovšem muži zákona objevili v kapsách dívek další zboží, ke kterému dotyčné neměly žádné paragony. Prodavačka drogerie ve věcech poznala bižuterii prodávanou v sousedním obchodě. Následně byla kontaktována vedoucí onoho obchodu, která potvrdila, že zboží je skutečně z její prodejny,“ sdělila mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová a dodala, že cena bižuterie byla 1 123 korun.

Dívky se za obě krádeže sice omluvily a se slzami v očích slíbily, že už nikdy nic takového neprovedou, přesto byly strážníky předány rodičům s doporučením, aby poněkud zintenzivnili výchovu. Případ byl také předán přestupkovému oddělení prostějovské radnice a informován byl také OSPOD.