Nevšední případ řešili prostějovští strážníci v sobotu 30. března v bezprostředním okolí čerpací stanice v Plumlovské ulici. Do jejich zorného úhlu se dostala mladá žena, která při své silné podnapilosti naprosto nezvládala pitbulteriéra. Toho měla sice na vodítku, ale podle mluvčí městské policie to chvílemi vypadalo, jako kdyby pes venčil paničku a nikoliv ona jeho. Vrcholem všeho bylo, když opilá žena začala „vyskakovat“ i na samotné strážníky.

 

Slečna z Prostějova přecenila své síly, vypůjčeného psa neudržela. „V nočních hodinách se ke skupince mladíků jdoucích Plumlovskou ulicí přidala opilá mladá žena se psem, kterého absolutně nezvládala. Při společné cestě na mladíky pokřikovala, což se jim nelíbilo. Ze psa měli pánové obavu, jelikož si dělal, co chtěl, a žena ho nedokázala ovládat. Proto dvacetiletý mladík danou situaci nahlásil prostřednictvím linky 156 strážníkům,“ uvedla Tereza Greplová z Městské policie Prostějov. Hlídka celou skupinku i mladou ženu se psem zastihla v prostorách čerpací stanice. „Žena byla zjevně pod vlivem alkoholu a nebyla schopna pitbulteriéra ukočírovat. Pes jí táhl za sebou a vypadalo to, že venčí on ji místo toho, aby to bylo naopak. Dotyčná se s hlídkou odmítala bavit a chtěla odejít. Na zákonné výzvy nereagovala. Proto bylo použito donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů a žena byla zadržena. Poté už s hlídkou spolupracovala,“ informovala dále Tereza Greplová.

Psa se podařilo jednomu ze strážníků umravnit a byl převezen na služebnu. „Osmnáctiletá slečna uvedla, že psa venčila kamarádovi, se kterým popíjela v baru, tam že má i veškeré osobní věci. Při orientační dechové zkoušce u ní strážníci naměřili hodnotu 2,04 promile. Svým jednáním je slečna podezřelá z přestupku, který projedná příslušný správní orgán. Majitel psa byl v baru zkontaktován a poučen, kde si má svého čtyřnohého kamaráda vyzvednout. Což také vzápětí učinil,“ uzavřela mluvčí prostějovských strážníků Tereza Greplová.