Od změny ve vládní moci už uplynul nějaký čas a dalo by se tak postupně hodnotit. Během boje s koronavirem je samozřejmě i nadále nejvíce vidět ministerstvo zdravotnictví. A pokud koalice před nástupem slibovala, že vládní chaos, kdy opatření, co platila ráno odpoledne neplatila, ale večer už zase ano, tak to se do jisté míry povedlo, ale určité otazníky a podivné rozhodnutí zůstávají i nadále.

Je třeba říct, že nové vládě se podařilo uhnout z předešlé cesty, kdy se k novým možným opatřením a restrikcím nebál hovořit každý, snad i mimo vládu a nikdo nedokázal předem říct, co tedy vlastně platit bude a co neprojde. Zde to řeší vláda raději obligátně a vyhne se odpovědi před samotným vyhlášením. Určitě lepší než tvořit zmatky.

Na druhou stranu je tu ale řada věcí, nad kterými zůstává rozum stát. Nejedno vyjádření ministerstva zdravotnictví a konkrétně samotného Válka bylo buďto nicneříkající nebo zase naopak nepochopitelné. To na důvěře občanů zkrátka nepřidá, obzvláště když se s epidemií bojuje už takto dlouho. Někdy totiž méně znamená více a pojmenovat věci konkrétně by nemuselo být na škodu.

Úplný chaos se tak přeci jen vytratil a vláda se snaží dodržovat i předem připravený harmonogram rozvolnění. Ale pořád najdeme i prvky, které bychom úplně vidět nechtěly. Stále jsme však v situaci sto dnů hájení, drobné i větší potíže tak mají čas na nápravu.