V sestavě druhého prostějovského kliubui patří křídelník Martin Hladký (na snímku) mezi nejmladší hráče. Během podzimní části I.B třídy Olomouckého KFS nastupoval pravidelně a svými výkony pomohl Hanákům na konečné druhé místo. Sám přiznává, že Haná nevítězí na základě tvrdého drilu, ale díky rodinné atmosféře a týmovému duchu, jež dokázaly skvěle spojit mixovanou sestavu skvělých fotbalistů, kteří už mají svůj věk, s dravým mládím.

 

S podzimní částí je křídelník opravdu spokojený nejen z výsledkového, ale i herního projevu. „Já si myslím, že můžeme být určitě spokojení. Byl to pro nás nesporně úspěšný půlrok. Měli jsme po celou dobu náskok na prvním místě, bohužel jsme o něj v posledních třech kolech přišli, ale máme ještě o co bojovat během jara, protože ztráta není zase nějak extrémní.“

Hanáci měli až do desátého kola skvostnou bilanci, kterou jim ale poslední tři a tři těsné porážky trochu překazily. „Největší zlom přišel v Doloplazech, kde jsme kromě bodů ztratili i tři hráče vinou zranění. A pak nás čekaly ještě dva těžké duely, kde jsme se museli obejít bez těchto hráčů, k tomu nás ještě zasáhl covid, takže už nám chyběla asi polovina základní jedenáctky. I to hodně ovlivnilo ten poslední duel se Slatinicemi, který byl o první místo po podzimní části, kdy nám tedy soupeř trochu utekl,“ má jasno o příčinách Hladký.

V Hané je zvykem, že se přípravě moc nedává. Někteří z hráčů se ale během zimy přesto udržují, což je i případ Hladkého. „Já chodím jednou týdně na fotbálek s kluky, abych zůstal alespoň trochu v tempu. K tomu se snažím i individuálně připravovat, abych úplně nezakrněl, protože přes zimu je to dlouhá pauza, hlásí člen Hanáků se smíchem. „Jinak ale té vytíženosti opravdu moc není. Příprava začne těsně před sezónou, kdy se sejdeme na pár tréninků a možná nás bude čekat i jeden přípravný duel. Hlavně abychom se sešli zdravotně v pořádku,“ doplnil už vážněji.

Oproti soupeřům se Hanákům daří i díky tomu, že do zápasů vstupují bez tlaku a nervů, nervozita na nich nebývá znát a spíše se snaží fotbalem bavit. „Je to tak. Já bych řekl, že Haná celkově funguje především jako rodina a žije hlavně kolektivem a týmovým duchem. Podporujeme se navzájem bez nějakých hádek a chceme si jednotlivé zápasy opravdu užívat. Samozřejmě stejně jako všichni toužíme každý zápas vyhrát, ale nebereme to jako nátlak a nepřipouštíme si to. Dokud se daří výsledkově, tak je i týmový duch velmi dobrý, pak všechno funguje, jak má,“ je jasno jednomu z nejmladších hráčů sestavy.

Kolem sebe má pár kluků, kteří mu jsou věkově blízko. Větší část kádru ale tvoří hráči, kteří už jsou ve starším fotbalovém věku. „Myslím si, že je to takový správný mix. Ti starší kluci nás mladší dokážou motivovat k co nejlepším výkonům a domnívám se, že to funguje i opačně. My jsme tam taky od toho, abychom udělali práci fyzickou a odběhali to i za ně, oni to zase svými zkušenostmi dokážou odehrát s přehledem a pomoci nám. Pak to takhle funguje a ta souhra mezi mladšími a staršími teď funguje opravdu perfektně,“ dodal Martin Hladký.

Desátý díl tradičního seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný týmům ve skupině "B" I.B třídy Olomouckého KFS je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 14. února