Přestupní termín druhé nejvyšší soutěže je u konce, stejně tak i hledání posily do útoku, která i přes snahu klubového vedení nedopadla úspěšně. Posledním příchodem tak zůstal stoper Lukáš Zukal, který nahradil odcházejícího Romana Balu. U odchodu stopera ale nezůstalo. Řady Prostějova opustil také ofenzivně laděný záložník Dominik Kříž, který uspěl na zkoušce, ale o jeho návratu do Plzně rozhodla administrativní chyba na straně Viktorky.

Před startem jarní části tak v Prostějově místo vytoužené posily sčítají ztrátu. „U Dominika to pro nás byla překvapivá zpráva. Došlo zde k tomu, že Dominik měl při přesunu do Prostějova už čtvrtý pohyb v této sezóně, což je proti pravidlům, kdy jsou povoleny maximálně tři. Byli jsme tak upozornění od FAČR, že je smlouva neplatná a hráč se musí vrátit do mateřského klubu. Někdo tak zde udělal chybu. V první řadě by to měla vědět Plzeň, která je nyní mateřským klubem hráče a měla nás na to upozornit. Snažili jsme se to ještě nějak řešit, ale tam je zcela evidentní, že se opravdu jedná o čtvrtý pohyb,“ prozradil sportovní ředitel Ladislav Dudík.

Poslední půl rok strávil Kříž na hostování v Plzni, kam zamířil v průběhu léta. Při návratu zpět se jednalo o druhý přesun. „Bohužel pro nás ten třetí přesun, se kterým nějak nikdo nepočítal proběhl 12. července, kdy zamířil z Vyšehradu do Plzně. Nyní tak minimálně do konce letošní sezóny už další přestup uskutečnit nemůže, takže minimálně pro tento půl rok jsme o hráče přišli,“ doplnil Dudík.