V Prostějově se pravidelně slaví Dny evropského dědictví, během nichž se veřejnosti otevírají místní památky nebo budovy lákající na zajímavé programy. Muzeum nabídne třeba dílničku pro rodiny s dětmi nebo hru na členy městské rady za pánů z Pernštejna. Ve hvězdárně si zase připraví poutavé pokusy a pozorování a v kině nebo kostele komentované prohlídky. To vše a mnohem více vás čeká po celý tento týden. Vše přitom začalo již o uplynulém víkendu.

Několik dní v měsíci září v městech celé České republiky každoročně patří Dnům evropského dědictví. Během nich se otevírají veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, a to včetně těch nepřístupných. V Prostějově se můžete těšit na mnoho zajímavých programů probíhajících v jednotlivé dny na různých místech.

„Už za sebou máme koncert pěveckého sboru Nota Bene či prohlídky radnice a radniční věže. Tento týden nás pak čekají komentované prohlídky kina Metro 70, Galerie Špalíček, muzea nebo kostela svatého Petra a Pavla. Na hvězdárně si budete moci prohlédnout dalekohledy, absolvovat pokusy z optiky nebo pozorovat Slunce a hvězdy. Pěkný program si připraví muzeum, které zorganizuje dílničky pro děti se zaměřením na hanácké tradice nebo hru na členy městské rady za dob pánů z Pernštejna, kde budete mít v rukou osud celého města Prostějova,“ vybrala z bohatého programu náměstkyně pro kulturu Milada Sokolová.

 

KDY: PONDĚLÍ 12. AŽ NEDĚLE 18. ZÁŘÍ, NESTEJNÉ ČASY

KDE: RŮZNÁ MÍSTA V PROSTĚJOVĚ