Už po mnoho let pořádá Tomáš Grepl, majitel Mamut Agency, festival Legendy se vrací. Každý rok v červnu rozezní zámecký park staré i nové pecky rockových matadorů. Nejinak tomu bylo i letos. Uplynulý pátek se obecenstvu představilo hned šest kapel, které rozdivočely na tři sta fanoušků.

Mezi „domácí“ interprety patřila Gabriela V.G. neboli Gabriela Vodrážková Greplová. Vypadá jako teenager a přesto má tři děti. Dovedli byste si ji představit s kyticí lučních květů a ona radši drží kytaru. Čekali byste chytlavé popové melodie, jenže ona je spíš Špinarka či Pink. A její rocková hvězda stále stoupá, v dubnu dělala předskokanku Pražskému výběru, který koncertoval v Prostějově. „Pocházím z Konice, z muzikantské rodiny – můj tatínek Alois Grepl mimo jiné založil kapelu Arest, s níž jsem od 15 let hrála. Po tátovi, který nechal hraní a věnoval se zvukařině, jsem převzala starost o kapelu, účinkovala jsem v metalové kapele Tenebra. Teď se věnuji hlavně sólovému projektu Gabriela V.G.,“ podělila se s publikem drobounká zpěvačka se skvělým hlasem, která se věnuje i skládání hudby a textům.  

Junior, Gabrielu V.G. a Dědu Mráze vystřídala show dalšího domácího miláčka, konického Marasdu. Ten hraje už neuvěřitelných 32 let! „Zazpívali jsme si s nimi, zatancovali, bylo to jako vždy parádní. Vracíme se s nimi do mládí,“ nechala se slyšet paní Lída, která na festival dorazila s kamarádkami.

Následovalo vystoupení litovelské kapely Krápník, festival pak uzavřeli nestárnoucí Calibos z Olomouce. A pařilo se až do rána...