Těsně pod vrcholem skončila na turnaji v Birminghamu Barbora Krejčíková. Nasazená jednička a bývalá hráčka prostějovského klubu až do finále neztratila ani set, v posledním utkání ale nestačila na Lotyšku Jelenu Ostapenkovou.

V dramatickém prvním setu, v němž si obě hráčky držely servis, v tiebreaku Krejčíková odvrátila tři setboly, do vedení se přesto dostala soupeřka a pak si rychle vypracovala vedení 5:1 ve druhém setu. Češka pak zabojovala, do třetího dějství však zápas neposlala. „Po prohraném tie-breaku jsem vypadla z rytmu. Některé výměny jsem prohrála zbytečně. Ale podařilo se mi vrátit do utkání, to je cenné. Celkově to byl dobrý turnaj, chyběla jen ta trofej. Třeba se to povede příště dotáhnout do konce,“ uvedla Krejčíková.

Do čtvrtfinále se probojovala Linda Fruhvirtová, když dokázala ve 2. kole porazit i silnou Američanku Bernardu Peraovou, pak ale v českém čtvrtfinále nestačila na Krejčíkovou. Hned první zápas pak prohrála loučící se Barbora Strýcová. „Raději bych vyhrávala, ale i tak si rozlučkové turné užívám. Třeba výhry přijdou ve Wimbledonu,“ doufá Strýcová.

 

MUŽI

Londýn – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Davidovič Fokina (Španělsko) 7:6, 6:3. 2. kolo: Lehečka – Alcaraz (1-Španělsko) 2:6, 3:6.

Poznaň - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Džumhur (Bosna a Hercegovina) 6:2, 6:2; Menšík – Perricard (Francie) 6:7, 6:3, 6:7; Svrčina (8) – Tiffon (Španělsko) 5:7, 6:7. 2. kolo: Kolář – Taberner (Španělsko) 6:4, 6:1. Čtvrtfinále: Kolář – Diaz Acosta (4-Argentina) 6:3, 6:1. Semifinále: Kolář – Barrios Vera (Chile) 4:6, 6:1, 3:6.