V rámci celoroční charitativní činnosti uspořádá Rotary klub Prostějov už tuto neděli Zámecký koncert ve velkém sále plumlovského zámku. Dvě mladé umělkyně vystoupí s pásmem Cikánských melodií. Jak Večerníku potvrdil prezident prostějovských rotariánů Petr Frgál, výtěžek z této kulturní akce poputuje potřebným a rozdělen bude na tradičním charitativním plese Rotary klubu v březnu příštího roku.

 

„Jedná se o charitativní koncert pořádaný Rotary klube Prostějov, který se bude konat ve velkém sále plumlovského zámku, a to v neděli 3. září od sedmnácti hodin. Vystoupí na něm dvě mladé umělkyně, klavíristka Vendula Urbanová a zpěvačka Lucie Laubová zahrají a zazpívají Cikánské melodie od Antonína Dvořáka a Karla Bendla,“ informoval Večerník Petr Frgál, prezident Rotary klubu Prostějov.

Rotary je mezinárodní členská organizace založená v roce 1905 v Chicagu advokátem Paulem Harrisem s 1,2 milionu členů po celém světě v celkem 220 státech a teritoriálních územích. Obecně se dá říci, že cílem Rotary je sdružovat lidi po celém světě sdílející touhu a odhodlání pomáhat a zlepšovat život ve svém okolí i kdekoli na světě. Konkrétně jednou z významných činností Rotary jsou výměnné pobyty studentů v zahraničí přispívající ke sbližování a vzájemnému poznání mladých lidí z celého světa, kteří tak získávají důležitý nadhled, jazykové znalosti a mezi jiným i kamarádská přátelství na celý život. Další velmi důležitou činností je podpora finanční i morální jednotlivců a organizací, kteří tuto pomoc potřebují. „Z toho pak již vyplývá naše snaha o pořádání různých charitativních akcí, jako je například tento Zámecký koncert, z něhož značná část výtěžku půjde právě na charitativní pomoc,“ sdělil dále prezident prostějovských Rotariánů Petr Frgál, kterého se Večerník pochopitelně zeptal, kam poputuje výtěžek z nedělního Zámeckého koncertu. „Náš prostějovský Rotary klub obdrží během roku žádosti jednotlivců či organizací o finanční pomoc a podle zvážení všech okolností jsou pak finanční částky slavnostně přidělovány na rotariánském plese začátkem března každého roku. Takže zatím vám bohužel nemohu sdělit přesně a konkrétně, koho takto podpoříme,“ vysvětlil Frgál.

Cikánské melodie zazní na plumlovském zámku v podání dvou mladých umělkyň Venduly Urbanové a Lucie Laubové. Rotary klub Prostějov pak připravuje další akce. „Ano, samozřejmě v tomto roce ještě plánujeme další významnou charitativní akci, a to prodej rotariánského punče na prostějovských Vánočních trzích, veškeré náklady na výrobu punče a prodej zajištují členové našeho Rotary klubu. Výtěžek se pak sečte s výtěžkem z koncertu, a jak jsem již uvedl, na základě posouzení a zvážení došlých žádostí budou jisté finanční částky vybraným jednotlivcům či organizacím slavnostně předány na našem rotariánském plese v březnu příštího roku v prostorách Národního domu,“ uzavřel Petr Frgál, prezident Rotary klubu Prostějov.   

 

35 koncert rotary