Pětatřicátiny oslavila v minulých dnech koncertem v domovských Slatinkách kapela Sax Rock. Slavila trochu předčasně, muzikanti poprvé veřejně vystoupili 22. října 1988, ale to už počasí venkovním koncertům obvykle moc nepřeje. A navíc není prostor, kam by se v jejich rodné vísce pod střechu vešlo 1 500 fanoušků!

Fanoušky kapely, kterou je možné slyšet na řadě zábav a diskoték nejen v našem regionu, potěšil návrat k začátkům. „Pamatuju, jak před několika roky začínali a zkoušeli v naší sokolovně. Tož jsem jim musela přijít popřát k narozeninám. Jen ty leta, ty mi pořád nedochází. Vždyť to bylo včera,“ smála se paní Eva z Olšan.

Sax opět představil i své bývalé členy, například Petra Krupáše. Zajímavostí je i skutečnost, že baskytarista Mirek Nakládal a bubeník Radek Štaffa, tedy dva z bývalých členů kapely, působí ve velmi úspěšném revivalu ZZ TOP Litovel – Czech Tribute Band. Koncert si ale užili i ti mnohem mladší, Sax totiž svou fanouškovskou základnu neustále doplňuje.

Jak podotkl kapelník Jaromír „Jeremy“ Lakomý, založit kapelu je legrace, ale udržet ji při životě velká práce. Proto muzikanti oslavují výročí jednou za pět let. „Jak to bude dál, zatím nevíme, ale doufáme, že se nám stále bude dařit kloubit práci s hraním a soukromím,“ nechal se slyšet frontman Saxu.