Příjemné sobotní odpoledne připravili na zámku v Čechách pod Kosířem pro příznivce vážné hudby. Cikánské melodie přišly zahrát a zazpívat zpěvačka Lucie Laubová i klavíristka Vendula Urbanová, která diváky ve velkém sále zámku překvapila i prvotřídní recitací básní Karla Hynka Máchy. Večerník u toho nemohl chybět.

 

„Obě umělkyně u nás vystupují pravidelně, vlastně už od otevření zámku po rekonstrukci v roce 2016. Navíc Vendulka Urbanová pochází přímo odtud z Čech pod Kosířem a donedávna sem ještě jezdila za svojí babičkou. Pro fanoušky klasické hudby je to skvělé potkat tak šikovnou klavíristku, navíc doplněnou skvělou zpěvačkou. Jsme rádi, že obě u nás každým rokem koncertují,“ svěřil se Večerníku Martin Váňa, kastelán zámku v Čechách pod Kosířem.

Vystoupení dvou umělkyň přilákalo dvě desítky diváků, vstupné bylo dobrovolné. „Připravili jsme si pro vás koncert i přednes básní s cikánskou tematikou. Melodie pocházejí z dílny dvou vynikajících skladatelů Antonína Dvořáka a Karla Bendla, které budeme prokládat básněmi Karla Hynka Máchy a rovněž lidovými písničkami s danou tematikou,“ navnadila diváky Vendula Urbanová. Více než hodinové představení pak diváky doslova nadchlo.