Nádvoří prostějovského zámku se uplynulou sobotu odpoledne stalo dějištěm prvního ročníku Muzikus festu. Čtyři kapely různých žánrů v čele s prostějovskou skupinou Majestico Muzikus coby hlavními organizátory potěšily příchozí diváky skvělou muzikou a atmosférou.

„Jsme prostějovská kapela Majestico Muzikus a po dohodě s jinými skupinami jsme uspořádali první ročník menšího hudebního festivalu. Na něj jsme pozvali své kamarády ze spřátelených kapel z Prostějova nebo blízkého okolí. Jako první již vystupuje Vlna, následovat budou skupiny Club 17 a Něco Mezi. No a my celý program večer uzavřeme,“ prozradil Večerníku Oli Vidmuch, frontman skupiny Majestico Muzikus a jeden z hlavních pořadatelů prvního Muzikus festu.

„Jako muzikanti jsme se chtěli setkat na jednom místě a udělat si hezký den, pobavit se. A potěšit samozřejmě i diváky. Chtěli bychom v tradici tohoto festivalu pokračovat i v příštích letech. Místo na nádvoří zámku je pro nás naprosto ideální, je zde skvělá akustika. A taky výborná atmosféra, kterou muzikanti vytvářejí společně s diváky,“ dodal další z pořadatelů akce Tomáš Pařenica.