V rámci oslav třicátého výročí vzniku České republiky sáhlo vedení prostějovské radnice opět do řad umělců našich sousedů. Ze Slovenska pozvalo tentokrát zpěvačku Kristinu, interpretku hitů jako je Horehronie, Si pre mňa best, Navždy, Na bieleho koňa či Jabĺčko. Příchozí na hlavním náměstí T. G. Masaryka jimi drobná temperamentní dívka rozezpívala a roztančila v pátek v podvečer.

Na pódiu slovenskou star přivítali první náměstkyně primátora Milada Sokolová a náměstek Jiří Rozehnal. „V rámci oslav je to již druhé vystoupení svázané se Slovenskem. Tím prvním byl revival Elánu, další je zatím překvapením, které vám nabídneme na konci letošního roku. Jsem ráda, že Kristina přijala naše pozvání, a doufám, že si její vystoupení užijete,“ popřála přeplněnému náměstí Milada Sokolová.

Kristina je známá nejen ve své domovině a u nás, ale i celé Evropě. Mimo jiné i díky účasti v soutěži Eurovision song contest, kde v roce 2010 Slovensko reprezentovala písní Horehronie. Ta se stala celonárodním hitem a v žebříčku nejhranějších songů IFPI se udržel víc jak 100 týdnů. Ještě větší popularitu jí přinesla v roce 2011 oficiální hymna Mistrovství světa v ledním hokeji, píseň Life Is a Game.

Kristina Prostějov navštívila přesně před deseti lety, kdy zazpívala v rámci charitativní akce, kterou uspořádal Okrašlovací spolek města Prostějova pro chlapce Kristiana. Ten tehdy dlouhodobě žil v prostějovské nemocnici a na koncert ho doprovodily zdravotní sestřičky.

A tak si zaplněné náměstí užilo show temperamentní Slovenky, která je oblíbená zejména mezi mladou a nejmladší generací. „Holky znají všechny písničky, však také celý koncert prozpívaly,“ smála se jedna z maminek.

Návštěvníky Milada Sokolová pozvala na další hudební akci, tentokrát z úplně jiného ranku. Dne 14. září se v Koláčových sadech bude konat přeložené představení Moravského divadla Olomouc. „Přijďte se podívat na jedinečnou Nezvalovu Manon Lescaut. Nebudete litovat,“ vzkázala.