Okrašlovací spolek města Prostějova společně se sdružením Pomáháme tancem uspořádal v neděli odpoledne příjemný kulturní zážitek pro milovníky lidové hudby. V altánku ve Smetanových sadech zahrála a zazpívala Cimbálová muzika Šumica z Náměště na Hané. A protože počasí tomu nakonec dopřálo, lidé odcházeli z parku nadšeni. A také v náladičce, neboť společně s koncertem se vydařila i ochutnávka vín...

Jak Večerníku prozradila předsedkyně Okrašlovacího spolku a první náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová, vystoupení souboru Šumica má již v Prostějově svoji tradici. „Když nad tím přemýšlím, tak jsou tady už počtvrté v řadě. Víte, když jsem kdysi jako dítě prala s maminkou prádlo v rukách, zpívaly jsme si lidové písničky. A byly to přesně ty písničky, které má aktuálně v repertoáru cimbálovka Šumica. My v Okrašlovacím spolku rádi pořádáme akce, které si postupně v Prostějově vytvoří tradici. A jsem ráda, že právě Šumica se už pomalu stává tradičním hostem námi pořádaných akcí,“ sdělila Večerníku Milada Sokolová s tím, že ona sama by si ráda se Šumicou zazpívala. Zhruba uprostřed vystoupení se tak dokonce i stalo!

Hudební odpoledne ve Smetanových sadech plné lidových písniček spolupořádal také spolek Pomáháme tancem. Jeho předseda Tomáš Lázna sice před Večerníkem odmítl zpívat před diváky, nicméně se pochlubil ochutnávkou vín, kterou během nedělní akce zajistil. „Už jsem ve svém životě něco nacestoval po jižní Moravě, takže cimbálovou muziku mám rád. A k cimbálovce se samozřejmě pojí i dobré víno. Jsem tedy moc rád, že se mi podařilo na neděli zajistit ochutnávku vín z produkce Vinařství Bukovský z Kobylí,“ pronesl Tomáš Lázna. A měl pravdu, návštěvníci představení Cimbálové muziky Šumica si rádi užili nejen písniček, ale také bílého i červeného vína.