Když v roce 2014 vznikla myšlenka vytvořit rockovou kapelu, která se bude výhradně držet vlastní hudební tvorby v českém jazyce, byla to vize, jež se udržela až do současnosti. O necelých 10 let později přišla ta stejná hudební sestava s myšlenkou uspořádat menší, avšak vlastní rockový festival. Řeč je o prostějovské rockové kapele BEZSOUCITU. Konat se bude 30. září 2023 od 18.00 hodin v kempu Žralok.

Jedna parta, mnoho odehraných akcí, zejména na Prostějovsku, včetně největších hudebních akcí jako Prostějovské léto nebo Prostějovské pivní slavnosti, dodaly klukům impuls a zejména odvahu na to, aby se mohli vydat vlastní cestou – uspořádání menšího hudebního festivalu s názvem BEZSOUCITU FEST 2023.

Každá pořádná akce ale není možná bez podpory přátel a okolí, proto se kapela obrátila na správce kempu Žralok Petra Piňose, který jakožto zarytý fanoušek hudebních akcí přislíbil pomoc při zabezpečení festivalu. S touto myšlenkou se ztotožnilo i město Plumlov, které přislíbilo záštitu.

A protože správný hudební festiválek se neobejde bez dalších kapel, přijali pozvání na tento pilotní projekt pánové z MOTORHEAD Czech Republic revival a známá a na Olomoucku velmi oblíbená kapela ATD.

Festival zahájí právě pánové z kapely BEZSOUCITU: „Cílem je se pobavit. Přijďte si s námi ‚zabékat‘ na známé i méně známé písně, občerstvit se pivečkem a něčím z udírny. A pokud se Vám bude akce líbit, můžete přihodit i nějakou korunu do našeho soudku pro dobrovolné vstupné. Kdo by se chtěl připravit, může si naposlouchat naše vybrané písně přímo na kanále YOUTUBE nebo platformě SPOTIFY. Stačí napsat do vyhledávače BEZSOUCITU.“