Obhájit vítězství obvykle bývá těžší než zvítězit napoprvé. A právě to se uplynulý čtvrtek 12. října podařilo Jurovi Juráňovi v Divadle Point při akci Slam Poetry: Vypointovaná exhibice. Pozoruhodné je, že dcera vítězného „slamera“ brala na tomtéž pódiu bronz.

 

Slam poetry představuje souboj v poezii, při němž autoři přednáší vlastní básně před publikem. To se může chmuřit, smát, povzbuzovat či pískat, ostatně jsou to právě diváci, kdo ve finále rozhoduje o vítězi.

Tentokrát si v Pointu nejlepší známky vysloužil svým humorem, jazykovou ekvilibristikou i uvolněným přednesem Jura Juráň, na druhém místě skončil performer vystupující pod přezdívkou Malda a třetí byla Elizabeth, jež dokázala, že ani broskev nepadá daleko stromu.

Akce se opět velice podařila a spokojení diváci se již mohou těšit, až se zase Slam poetry do Pointu vrátí. Stát by se tak mělo příští rok na jaře.

„Jednáme s mistrem Slovenska Bedňou, s nímž jsme propojeni díky filmovému táboru v Sobotíně,“ navnadila organizátorka Kateřina Suchánková, která se publiku představila jako Katuna.