Páteční večer patřil v prostorách Městského divadla v Prostějově soukromé akci, kterou pro své zaměstnance zajistila firma Kendrion.

Ti se tak mohli těšit na kulturní zážitek, o nějž se postarala dvojice výjimečných herců Oldřich Navrátil a Zuzana Kronerová. Jejich Manželství v kostce z pera prostějovského autora Luboše Baláka nadchlo a během hodiny a půl se zaplněný sál skvěle bavil.

Na úvod samozřejmě nemohlo chybět krátké zhodnocení uplynulého roku, o které se postaral ředitel společnosti Tomáš Soldán, jenž tak prozradil, že v letošním roce se firmě dařilo lépe než v předešlých, které poznamenala pandemie.

Scházet nemohlo ani poděkování těm, kteří oslavili významné jubileum ať už životní, tak firemní. Před představením proběhl ještě také velmi neformální rozhovor s autorem a ten správně naladil přítomné zaměstnance společně s jejich partnery či dalšími rodinnými příslušníky.

Poté už nastal ten správný čas na zlatý hřeb večera, kterým bylo samo představení. Během zhruba půldruhé hodiny předvedli oba umělci svou vysokou hereckou kvalitu a diváci se během této doby dozvěděli o manželství vše, co může potkat každou dvojici, která spolu vydrží sto let. Od seznámení u řeky přes léta v dospělosti až do pozdní fáze životů, kde se ale vlastně stále dokola objevují dost podobné problémy, což nemá daleko od reálného života většiny z nás.

Komedie plná různých hlášek bavila od začátku do konce a závěrečné zjištění, jak je vůbec možné, že se dvojice vzájemně nepozabíjela, bylo vrcholem skvěle napsané hry. Na závěr nastal dlouhotrvající potlesk oběma vynikajícím hercům a ředitel společnosti předal i drobné dárky. Kulturní zážitek v rámci firemního večírku si tak všichni pochvalovali. Třeba nějaká podobná tradice čeká i zaměstnance jiných firem.