O tom, jaké to je, když jste vosa, ale nenarostou vám křídla, vyprávěla v sobotu 22. října v Městském divadle v Prostějově pohádka o síle kamarádství „Jak byla vosa Marcelka ráda, že je“ v podání ostravského Divadla loutek. Na programu byla i autogramiáda s autorem hry a prostějovským rodákem Michalem Čunderlem.

Michal Čunderle je nejen velkým znalcem divadla a literatury, ale také scénáristou a autorem knih pro děti. Mimo jiné vystudoval také autorské herectví na DAMU, kde nyní vede katedru autorské tvorby a pedagogiky.

 

Do povědomí širší veřejnosti se zapsal jako autor televizních Večerníčků Vosa Marcelka či Honza a beránek. Jeho scénář O vánoční hvězdě zpracoval režisér Karel Janák do podoby štědrovečerní pohádky, v níž se představili Tereza Ramba, Vojta Kotek, Aňa Geislerová, Zlata Adamovská a mnozí další známí herci. Tento snímek se stal nejsledovanějším pořadem celého roku 2020 napříč všemi televizními stanicemi. Na Štědrý den pohádku sledovalo přes 2,68 milionu diváků starších 15 let, další přibyli v odloženém a internetovém vysílání. Jen do konce roku ji viděly rekordní 3,4 milionu diváků od čtyř let věku výš.

„Autogramiáda s rozesmátým a uvolněným Michalem Čunderlem byla moc fajn, i se svými potomky na ni dorazila řada jeho prostějovských přátel,“ zhodnotila produkční Městského divadla v Prostějově Hana Šprynarová.