Něco takového byste možná ani nečekali. Přestože prostějovské ulice zely na státní svátek v pátek 17. listopadu prázdnotou, Společenský dům se pořádně zaplnil. Lidé se tam houfně vypravili na šestici mladých a neklidných hudebníků, kteří svým hudebním uměním i humorem rozveselí snad každého. A u toho prostě Večerník nemohl chybět.   

Téměř zcela zaplněné „Kasko“ jasně dokazovalo, že tito divocí a talentovaní kluci ze Slovenska u nás našli své publikum. Zatímco na židlích natěsnaných vedle sebe seděly stovky posluchačů všech věkových kategorií, několik z těch nejmladších na hudbu „pařilo“ v boční uličce. Dva houslisti, harmonikář, basista, bubeník a hráč na cimbál rozdávali radost zejména prostřednictvím muziky vycházející ze slovenských lidových písní, která navíc díky nim dostala nový kabát. K jejich energickému vystoupení se sedící publikum často přidávalo spontánním máváním či tleskáním. Pauzy mezi skladbami pak vyplnilo vyprávění humorných anekdot.

Přítomní posluchači obvykle velmi dobře věděli, na co přišli, a odcházeli zcela spokojení. „Byl to opět úžasný zážitek. Byl jsem na nich už potřetí a klidně bych šel zase. Koncert se líbil i mému devítiletému synovi. Už se těším na další setkání,“ netajil své nadšení Petr Vilímek. V publiku skončil i jeden ze slovenských klobouků. „Jsem moc rád, že se nám ho podařilo ulovit. Dáme ho rodičům ke zlaté svatbě,“ liboval si Tomáš Zápeca.

Slovenští Kollárovci se v Prostějově zastavili v rámci svého turné, hned následující den po Prostějovu se jim dostalo opravdu bouřlivého přijetí také ve Strakonicích, v neděli pak zakončili jeho českou část v Českých Budějovicích. V průběhu následujícího týdne se vrátí na Slovensko, kde v pátek zahrají v bratislavském clubu Hron.