Pokud udržíte obličej vždy směrem ke slunci, nikdy neuvidíte stíny... Příležitost získat energii z hanáckého Slonečka dostali všichni, kteří zavítali na sváteční koncert do Kulturního klubu Duha. Právě zde uplynulou středu 13. prosince zahrál a zazpíval folklorní soubor z Konice.

 

Slyšeli jste někdy písničku „Štědrý večír nastal?“. Pokud ne, pak jste nepochybně chyběli na vánočním koncertu souboru Slonečko. Kromě něj v Duze vystoupil také smyčcový kvartet konické ZUŠky, který zahrál známé vánoční písně jako například slavnou Tichou noc. Nechyběli ani hosté, na pódiu se v roli hudebníka představil mimo jiné známý prostějovský fotograf a výtvarník Bob Pacholík. „Naším cílem bylo představit svátek Slunovratu v různých kulturách ať už v té naší slovanské, či třeba také v keltské,“ prozradila vedoucí souboru Jitka Kaprálová.

Koncert byl pastvou nejen pro uši, ale při pohledu na copaté dívenky v hanáckých krojích a s housličkami v rukou také pro oči. Do sálu Duhy si ve středečním odpoledni bohužel našlo cestu méně lidí, než by si veskrze příjemné setkání zasloužilo. „Kdo by si chtěl Slonečko zase někdy poslechnout, bude mít příležitost v příštím roce během ostatků, které budeme slavit na konickém náměstí,“ pozvala všechny Jitka Kaprálová.