Předvánoční období oživila symbióza symfonického orchestru Richband a pěveckého sboru Sedmikráska v Němčicích nad Hanou. Během pouhých tří dnů si tato hudební formace přichystala pro své příznivce hned dvě koncertní akce. Richband, složený z talentovaných žáků a pedagogů Základní umělecké školy v Němčicích nad Hanou, spojil své síly s pěveckým sborem Sedmikráska a společně připravili nezapomenutelné hudební zážitky.

Pod taktovkou uměleckého vedoucího a dirigenta Richarda Prokopa předvedli žáci Základní umělecké školy rozmanitý repertoár zahrnující tradiční vánoční skladby, koledy i filmové písně. Návštěvníci sportovní haly v Nezamyslicích a kina v Němčicích si tak vychutnali pestrý mix, který je vtáhl do adventní atmosféry. Spokojení diváci, mezi nimiž nechyběli i hrdí rodiče, mohli zakusit kouzlo českých koled a dalších známých melodií.

První část koncertu byla věnována nejen tradičním vánočním skladbám, ale také filmovým melodiím, včetně oblíbené písně z dětského filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Z této atmosféry se plynule přešlo k hudebním motivům z oblíbených Večerníčků, jako jsou Krkonošské pohádky a Rákosníček.

Populární hudba měla také svůj prostor na pódiu, přičemž známé skladby jako Ryba rybě od Janka Ledeckého a So this is Christmas od Johna Lennona zazněly za doprovodu orchestru v podání sólistů ze Sedmikrásky pod taktovkou Jany Noskové, kde se představili sólisté Adam Antel, Julie Přecechtělová a Kristýna Křivánková. K vytvoření pohádkové atmosféry celého večera přispěla i symfonická suita skladeb z kultovní pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Jak při středečním vystoupení 13. prosince ve sportovní a relaxační hale v Nezamyslicích, tak při pátečním koncertu 15. prosince v kině Oko v Němčicích předvedli žáci Základní umělecké školy svůj talent a dovednosti. Dlouhý potlesk od diváků tak byl oceněním pro jejich hudební výkony.