Tento kluk je obrovský talent! V konkurenci 243 špičkových klavíristů z celého světa se nedávno podařilo uspět rodákovi z Kroměříže. Teprve sedmnáctiletý Jan Schulmeister na prestižní světové soutěži v americkém Dallasu získal třetí místo. Klavírní fenomén se představí ve středu 17. ledna od 19:00 hodin v koncertní síni konického zámku.

 

Jan Schulmeister je jeden z nevýraznějších talentů klavírního umění nejmladší generace. Žák kroměřížské konzervatoře má za sebou nespočet úspěchů v soutěžích i profesních pódiových zkušeností. Hře na klavír se věnuje od pěti let, od sedmi let se pravidelně účastní národních i mezinárodních klavírních soutěží. První ceny či absolutní vítězství si doposud odvezl již z více než třiceti prestižních soutěží napříč celou Evropou.

„Na zatím poslední mezinárodní soutěži v Americe, které se zúčastnil, byla opravdu obrovská konkurence z celého světa. Získat v ní třetí místo je něco neskutečného. Nikdo své účasti na koncertu nebude rozhodně litovat,“ pozvala všechny klavíristka a organizátorka Ludmila Kopečná Nedomanská, jež stojí za přípravou nejen této, ale všech pozoruhodných akcí konaných pod hlavičkou Kruhu přátel hudby v Konici.

 

 

KDY: STŘEDA 17. LEDNA, 19:00 HODIN

KDE: ZÁMEK KONICE, KOSTELNÍ 46, KONICE