Masopustní veselí je opět tady! Už tuto sobotu se mohou příznivci tohoto svátku těšit na mimořádně oblíbenou akci, která znovu nabídne spoustu humoru a skvělé nálady. Scházet nebudou dobroty od řezníka Krkovičky. A protože hlavní zásadou zabijačky je, že ani kousek zvířete nesmí přijít nazmar, tradiční dobroty jako polévka za kačku, jitrnice, jelita a další toho budou důkazem. K tomu neodmyslitelně patří bohatý doprovodný program, jenž bude od dopoledních hodin pokračovat až do pozdního odpoledne.

„Jak je zvykem, masopustní veselí začne průvodem kolem rynku, a to v deset hodin dopoledne, chybět nebude tradiční masopustní kejklování, herci, komedianti, pohádky a samozřejmě spousta dobrot včetně polévky za kačku,“ prozradila první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Stejně jako první náměstkyně si akci nechce nechat ujít ani primátor města, kterého těší, že se nejen tyto obyčeje daří udržovat. „Podobně jako další lidové tradice je to jedno z důležitých pojítek s našimi předky, kteří se tímto způsobem připravovali na postní období. Pro nás je to navíc také příležitost vypravit se na pár hodin do centra města za zábavou a třeba i poučením, potkat se s našimi sousedy a ochutnat něco dobrého. Budu rád, když se nás na masopustu sejde co nejvíce, a těším se, že se s řadou z vás opět uvidím,“ doplnil primátor města František Jura.

 

KDY: SOBOTA 10. ÚNORA, 10:00 – 16:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV