„Já su tak mokré!“ prohlásil Vláďa Hron uplynulý pátek 9. února z pódia sokolovny v Určicích. Nebylo se opravdu co divit. Energický zpěvák, bavič a moderátor totiž s velkým nasazením zpíval jeden šlágr za druhým, přičemž vše doprovázel výraznými tanečními kreacemi.

V pauzách mezi písněmi imitoval, žertoval, zkrátka bavil zhruba 150 hostů Hudebního a tanečního večera, kterým rovněž hrála skupina Naostro.

Vladimír Hron v Určicích opět dokázal, že hlasivky má vycvičené snad jako nikdo v republice. S neuvěřitelnou bravurou zvládal zazpívat například písně Karla Gotta, Jiřího Suchého, populární kapely Gipsy Kings a mnoha dalších. Na akci tohoto druhu nemohla chybět bohatá tombola, každý příchozí pár navíc získal láhev vína zdarma. Hudební a taneční večer navázal na přerušenou tradici obecních plesů. Těch se v Určicích konalo celkem 24. ročníků, naposledy to bylo v roce 2016. Atmosféra těch posledních byla veskrze komorní, svoji roli v tom zřejmě hrála i tehdejší poměrně napjatá atmosféra v obecním zastupitelstvu. Zdá se, že těmto dnům je v Určicích už konec. „Chtěli jsme připravit akci, kterou by si užili zejména ti starší z našich občanů, a jsme rádi, že se účastnilo zhruba 150 lidí. Pan Hron u nás už jednou vystupoval v roce 2019, takže domluva s ním nebyla žádný problém,“ vysvětlila za pořadatele Lenka Buřtová z určické kulturní komise, která v průběhu roku stojí za celou řadou společenských akcí. Kromě těch tradičních, jako je dětský karneval, oslavy Dne matek, vítání občánků, setkání seniorů a celé řady dalších, pravidelně zve i osobnosti známé z filmového plátna či televizní obrazovky. „Mimo jiné jsme tady nedávno měli herce Miroslava Donutila či zpěváka Dalibora Jandu. Na letošní duben jsme pak pozvali komiky z pořadu Na stojáka, dále pak travesty show Divoké kočky a v prosinci k nám přijede římskokatolický kněz Zbigniew Jan Czendlik, autor populární knihy Postel hospoda kostel,“ vyjmenovala Lenka Buřtová.

Sál určické sokolovny však neosiří ani v průběhu tohoto měsíce, třeba už v sobotu 24. února se zde bude konat ples Klubu přátel místní školy.