Dobří herci se vrací! To nepochybně platí i v případě Igora Ondříčka. Rodák z Prostějova patří aktuálně k nejvýznamnějším osobnostem brněnského divadelnictví. Do svého rodného města se vrátí již v úterý 27. února od 19.00 hodin, kdy se na prknech Městského divadla v Prostějově představí v titulní roli romantické komedie o posledním z rytířů Cyrano z Bergeracu.

 

Slavná novoromantická tragikomedie Edmonda Rostanda se stala během více než sta let od svého vzniku jednou z nejhranějších her světového repertoáru na našich jevištích. Moderní inscenace Městského divadla Brno vychází z původního Vrchlického překladu, některá místa však její autoři upravili. Pozoruhodná hra nabídla mimořádnou hereckou příležitost pro prostějovského rodáka Igora Ondříčka. „Igor navštěvoval prostějovskou ZUŠku, na níž jej vedl Jan Roubal. Už během studií na JAMU se objevil například ve filmových pohádkách Sedmero krkavců či Sen o krásné panně. Hned po státnicích nastoupil do angažmá v Městském divadle Brno, jemuž zůstává věrný dodnes,“ představila Igora Ondříčka produkční divadla Hana Šprynarová.

Dvaapadesátiletý divadelník opakovaně zvítězil v divácké anketě o nejoblíbenějšího herce Městského divadla Brno, v roce 2003 se na své domovské scéně stal také uměleckým šéfem zpěvohry. Ze své pozice prosazuje divácky nadmíru oblíbené muzikály. On sám režíroval mimo jiné úspěšný cyklus Cabaret jako Brno. „V Cyranu z Begeracu dává vyniknout svému nespornému charismatu, díky němuž dokáže diváky vtáhnout do představení,“ navnadila Hana Šprynarová.