V Budova Muzea a galerie v Prostějově, takzvaná Stará radnice, byla postavena v první třetině 16. století, tedy v době velkého hospodářského a stavebního rozmachu Prostějova. Zdobí ji lodžie s arkádovými oblouky i honosný renesanční portál, který reprezentuje tehdejší rozkvět města, postavení purkmistra i konšelů. Od roku 1905 zde sídlí muzeum, které nabízí ke zhlédnutí stálé expozice i krátkodobé výstavy. Nedávno umožnilo návštěvníkům navštívit depozitář.

Jak Večerník psal v minulém vydání, po přestavbě náměstí, kdy od muzea zmizely vsakovací plochy a spád byl skloněn k jeho stěnám, se pracovníci uvedené instituce potýkají s vodou. Ta v deštivém počasí zaplavuje sklepní prostory objektu. Negativní vliv má mokro i na předměty v depozitáři, jimž vévodí obrovská sbírka hodin. I ta se zřejmě bude stěhovat jinam.

Ještě před časem byla muzejním lákadlem, dnes exponáty odpočívají v prosklených vitrínách. Třetina sbírky pochází od továrníka, pivovarníka a sladovníka Bruno Wintera (15. 10. 1873 Haňovice – 27. 6. 1942 Prostějov). Nadšený milovník a sběratel z obavy před zabavením sbírky nacisty ji muzeu věnoval v roce 1939. Obsahuje celkem šestašedesát kusů hodin, hodinek a dva malované porcelánové ciferníky. Najdeme v ní například také vzácné gotické hodiny z roku 1450. První akvizici z Winterovy sbírky získalo muzeum už v roce 1938, a to darem jedenácti exponátů. Bruno Winter však svoje nadšení pro hodiny prokazoval nejen jako jejich sběratel, ale sám také hodiny stavěl a opravoval. Součástí sbírky je Winterem zhotovený model dřevěných gotických hodin. Věžní hodinový stroj zachovaný díky jeho prozíravosti, kdy uhradil restaurování, byl v roce 2011 zapůjčen do expozice prostějovské radniční věže. 

Winterova sbírka je základem kolekce. Podle historika Václava Horáka tvoří její třetinu.