Na jihu regionu opět rozkvete divadlo. Nedílnou kulisou pro pořádání Hanáckého divadelního máje jsou každoročně rozkvetlé šeříky. Vzhledem k předčasnému nástupu jara, které vystřídalo aprílové počasí, tomu tak letos nebude. A tak si v Němčicích budou muset vystačit s tím, že jim už nadcházející sobotu 27. dubna vykvetou přímo na pódiu kina Oko Tři holky jako květ.

Úvodní představení 38. ročníku oblíbené divadelní přehlídky v podání divadelního souboru Smotaná hadice z Křenovic přinese příběh tří žen: vnučky, matky a babičky. Potřeštěná rebelující maturantka, psychicky se hroutící prodavačka z dámského oddělení a penzistka pečující o svého nemocného manžela divákům s velkou dávkou humoru a sebeironie postupně svěří své malé radosti, velká trápení i nejskrytější tajemství.

Tím to ovšem celé teprve začne. Hned v neděli 28. dubna od 14:00 přijde na řadu Adam Stvořitel bratří Čapků v podání divadla Červiven z Krnova a od 19:30 pak komedie z prostředí šatny tří fotbalových rozhodčích před rozhodujícím zápasem Šťovík, pečené brambory, s níž vystoupí ochotníci z Hvozdného.

Hanácký divadelní máj pak bude probíhat po celý následující týden, celkem se diváci mohou těšit na osm soutěžních představení pro dospělé a dvě pro děti. Vše pak doplní autorská hra v podání kolektivu žáků ZUŠ Němčice nad Hanou nazvaná Zlý sen, která bude na programu v úterý 30. dubna od 10:00 hodin. Vše zakončí slavnostní vyhlášení výsledků v sobotu 4. května.