Bude první máj, bude lásky čas. A kde jinde strávit tento jedinečný den než na jednom z nejromantičtějších míst nejen našeho regionu, ale celé Moravy? Právě v jedinečném zámeckém parku v Čechách pod Kosířem bude ve středu 1. května od 10 do 16 hodin připravena stezka (nejen) pro zamilované.

 

Lidé se během Svátku lásky na zámku v Čechách pod Kosířem budou moci seznámit s poetickým příběhem hraběte Františka a hraběnky Gabriely a poznat romantická zákoutí.
„Stezka je vhodná pro všechny, kteří se mají rádi a chtějí strávit společný čas neobvyklou aktivitou. U zámecké oranžerie pro ně bude také připraven tematický fotokoutek,“ vyzval kastelán zámku Martin Váňa s tím, že plánek s informacemi bude k vyzvednutí na pokladně zámku. Zamilované páry rovněž budou moci v tento den vyrazit za snížené vstupné také do vybrané expozice. Stačí, pokud si před paní pokladní dají polibek.

To však nebude vše. Na prvního máje si také bude možné vytvořit svůj vlastní suvenýr inspirovaný tvorbou Josefa Mánesa. Připravena totiž bude linorytová dílnička pro malé a velké. Tisknout se bude nejen na připravený papír, ale i textil. Ten v omezeném počtu připraví organizátoři, kdokoliv si však bude moci tisknout na vlastní tričko či tašku.

 

 

Kdy: středa 1. května od 10:00 – 16:00 hodin  

Kde: zámecký park v Čechách pod Kosířem