když jste panic, ještě to neznamená, že se někdy nemůžete cítit jako Rocky Balboa. To je jedno z poselství Breakfast Clubu z dílny Divadla Point. Stejnojmenný film z prostředí americké střední školy inspiroval nastupující partu prostějovských divadelníků k vytvoření vtipné inscenace. Ta zažila svou premiéru uplynulou sobotu 4. května na Husově náměstí.   

Školní hvězdy a podivíni se najednou setkávají v jedné třídě a odkrývají svá tajemství a pocity. Přestože jsou na první pohled zcela odlišní, spojuje je jedno: problémy s rodiči, kteří na ně buď tlačí, nebo je ignorují. Tak na tomto půdorysu vznikla zbrusu nová „teenagerská“ komedie Divadla Point. Přestože je založena na základě osvědčeného filmu z 80 let minulého století, její téma oslovilo i současné středoškoláky. „Mluví se o nich jako o sněhových vločkách, ale mně zrovna tihle připadají odolní dost. Dali jsme jim text a oni si to udělali víceméně po svém,“ pochválil mladší kolegy dramaturg představení Jakub Hyndrich. Dlouholetý principál Pointu Aleš Procházka pak zase pogratuloval hlavně rodičům „propadajících“ studentů. „Věřím, že se o své potomky nemusí bát, vždyť propadli divadlu,“ pobavil Procházka.

Podobné téma jako Breakfast Club zpracovávali před lety v Pointu už Maturanti, současné hře se vzhledem k dobré volbě textu i svěžímu zpracování dá prorokovat opravdu solidní šňůra repríz. „Bavilo mě to, v podstatě to nemělo žádná hluchá místa a všichni herci hráli velmi dobře. Přestože to ze začátku vypadalo, že to bude čistě na odreagování a pojede to tak trochu podle šablony, tak mi to nakonec i něco dalo,“ nechala se slyšet jedna z odcházejících divaček. Kdo se nedostal na první premiéru, má ještě šanci. Druhá premiéra v odlišném obsazení se bude v Pointu konat o dva týdny později, přesně 18. května.