Učitelka z Mateřské školy ve Smetanově ulici ve Vrahovicích Božena Kreplová je autorkou nedávno vydaných dvou dětských zpěvníků, které před Vánoci loňského roku vyšly v pražském vydavatelství Milady Karez.

„Je to moje velká radost a zřejmě ty nejkrásnější dárečky, které jsem o Vánocích dostala,“ svěřila se Večerníku učitelka z vrahovické mateřinky. Nejdříve mi vyšel zpěvník pro děti s názvem Boženčiny písničky a básničky, načež brzy následovalo vydání mého dalšího, tentokrát kolektivního zpěvníku. A v něm vyšlo deset mých autorských písniček, které jinak mohou zájemci najít také na YouTube či Facebooku,“ podotkla ještě Božena Kreplová, které děti v MŠ ve Smetanově ulici neřeknou jinak než Boženka.

Vůbec první písničky Prostějovanky Boženy Kreplové vyšly na začátku loňského roku v kolektivní sbírce Pohladím tě písničkou. „Mým přáním je, aby se v mém důchodovém věku mé písničky, básničky a veršované pohádky dostaly ze „šuplíku“ k dětem, paním učitelkám, rodičům a prarodičům. Prostě ke všem, kteří se chtějí radovat z krásy slova a hudby,“ přidala své přání již trojnásobná babička, která se letos v lednu dočkala už svého třetího vnoučete.